Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Enhet Infektionssjukdomar

Är du specialistläkare och har genuint intresse för lednings- och utvecklingsfrågor? Vi söker dig som vill bli vår nya sektionschef på Medicinsk Enhet Infektionssjukdomar!

Vi erbjuder

Möjlighet att kombinera ledarskap, forskning och klinisk tjänstgöring i en dynamisk verksamhet, där du får vara med i utvecklingen av framtidens infektionssjukvård.

Du kommer självklart även kunna ta del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Medicinsk enhet (ME) Infektionssjukdomar fokuserar på specialiserad och högspecialiserad infektionssjukvård.  Profilområden är akuta tillstånd som tex sepsis, endokardit, subakuta infektioner som CNS, tuberkulos eller tropiska infektioner samt kroniska infektioner som bland annat HIV, hepatit och immunbristsjukdomar.

Vi är cirka 69 läkare på ME Infektionssjukdomar, placerade på våra vårdavdelningar, dagvård och specialistmottagningar i Huddinge och Solna. Utöver detta finns en stor intern och extern konsultverksamhet.

Vi är i internationell framkant för vård och forskning kring infektionssjukdomar och har ett mycket nära samarbete med Karolinska Institutet. Vår enhet bedriver utbildningsaktiviteter på flera nivåer riktade till läkarstudenter, ST-läkare och specialister.

Vi söker nu två sektionschefer. Du kommer att vara en av tre sektionschefer på ME Infektionssjukdomar. Som sektionschef utformar du team och tillsätter personal utifrån patienternas behov. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i vår verksamhet som ständigt utvecklas och förändras. Som sektionschef förväntas du även arbeta delar av din arbetstid kliniskt.

Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Tjänstgöringen kommer att vara förlagd både till Huddinge och Solna.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar. Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i infektionssjukdomar, akutsjukvård eller invärtesmedicin.
 • Goda språkkunskaper i svenska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Goda språkkunskaper i engelska där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av ledande befattningar och chefsuppdrag. 
 • Erfarenhet av internationellt arbete och samarbete.
 • Disputation
 • Egen forskning

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer av sökande kommer ske fortlöpande.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3743
Kontakt
 • Anna Kiriakou, anna.kiriakou@regionstockholm.se,076-0502447
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-04-25
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb