Karolinska Universitetssjukhuset, N445 ME Gastro hud och reuma

Är du sjuksköterska med erfarenhet av gatrokirurgi och är intresserad av att utveckla omvårdnad OCH din egen kompetens? Nu finns chansen att vara med och utveckla vår mottagningsverksamhet som blir en unik multidisciplinär gastromottagning med både kirurgi och medicin i framkant! Skicka din ansökan redan idag - tillsammans är vi Karolinska!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Få chansen att få vara med från start i utvecklingen av en ny högspecialiserad vårdverksamhet inom avancerad IBD och tarmsvikt, svåra tillstånd som ofta behöver både gastroenterologisk och kirurgisk omvårdnad. 
 • Erbjudas professionell utveckling av din omvårdnadskompetens.
 • Ingå i ett multidisciplinärt teamarbete med bland annat hälsoprofessioner och stomiterapeuter.
 • Få upp till 5000 kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag. Läs mer om villkoren här samt om de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Sedan flera år tillbaka är Karolinska en av få kliniker i landet som har erfarenhet av avancerad farmakologisk behandling för tarmsvikt. Nu ska vi utveckla även den kirurgiska delen inom avancerad IBD och tarmsvikt. Högspecialiserad vård där vi är ensamutövare inom regionen när det kommer till vissa gastroenterologiska och kirurgiska diagnoser och behandlingar. Ett evidensbaserat vårdarbete där vi arbetar med enhanced-recovery after surgery (ERAS) vårdprogram som syftar till att uppehålla kvaliteten på vården för patienten genom hela vårdkedjan. Vi siktar mot en gastrovård i världsklass där en god omvårdnad genomsyrar allt det vi gör i mötet med patienten. Mottagningen samarbetar med andra ledande centra i Sverige och även internationellt.

Nu behöver vi en trygg och kompetent kontaktsjuksköterska till våra IBD- och tarmsviktspatienter som genomgår tarmkirurgi (såväl akut som elektiv). I din roll kommer du tillsammans med omvårdnadschef ansvara för det kirurgiska omvårdnadsflödet.

Som kontaktsjuksköterska har du en mycket viktig roll i att erbjuda en god omvårdnad inför och efter operation. Exempel på arbetsuppgifter inför operation är att ansvara för omvårdnaden utifrån ERAS vårdprogram preoperativt, optimera patienten tillsammans med dietist, ge ett tryggt och informativt stöd, följa utredning och behandling samt ha självständiga telefon- och mottagningskontakter. Postoperativt vårdas patienten inom slutenvården och från det att patienten skrivits ut är du den primära kontaktpersonen från mottagningen gällande patientens postoperativa frågor.  

Karolinska ger dig möjligheten att utveckla framtidens hälso- och sjukvård i en spännande miljö där forskning och teknologi spelar stor roll.

Vi söker dig som

 • Är trygg i din roll som sjuksköterska.
 • Utmanas av kirurgisk vård med akuta inslag.
 • Uppskattar att arbeta evidensbaserat i ett vårdutvecklande klimat. Drivs av att lärdomar är det som utvecklar oss.
 • Tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.  

 

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av gastroenterologi samt kirurgisk omvårdnadskompetens

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha drivit utveckling av olika omvårdnadsområden.

 

Skicka din ansökan redan idag – tillsammans är vi Karolinska – Europas mest framstående sjukhus och nummer 6 i världen!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230501
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3695
Kontakt
 • Emelie Engh, 0704-507614
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-04-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb