Tiohundra

Vi söker nu dig som vill arbeta för att skapa en meningsfull vardag med en stimulerande fritid för våra boende inom socialpsykiatrins verksamheter!

Om tjänsten

Inom ramen för ditt uppdrag bidrar du till utveckla brukarens färdigheter, med målsättningen att uppnå en så hög självständighet i vardagen som möjligt. Motiverande samtalsteknik är ett naturligt inslag i dialogen för att utvecklas i prioriterad riktning, där hälsa och även fysisk aktivitet är av vikt. Vi tillämpar ett salutogent förhållningssätt utifrån KASAM; känslan av sammanhang med meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet.

I ditt arbete ingår att upprätta och dokumentera genomförandeplaner i journalföringen samt att samverka med ledning, kollegor, sjuksköterska, biståndshandläggare, anhöriga m.fl. Du stöttar även de boende med utföranden och aktiviteter i vardagen såsom planering och inköp, läkarbesök, kontakt med myndigheter, personlig hygien m.m. Då målsättningen är att skapa trygghet och uppnå långsiktig hållbarhet är det av stor vikt att uppvisa förståelse för de sociala, psykologiska och kognitiva faktorerna som påverkar i varierande utsträckning.

Arbetet sker både tillsammans med dina kollegor och på egen hand. Detta ställer krav på att du både kan samarbeta då den kollegiala samhörigheten utgör en viktig del i arbetet, samt är trygg med att arbeta självständigt.

Vi kommer att tillsätta två lediga tjänster:
- Gröna gränd i Norrtälje, 80% omfattning med tillträde from 15 maj eller enligt ök.
- Åkanten i Rimbo, 60 % omfattning med tillträde omgående.

Båda verksamheterna är bemannade dygnet runt, med individuell arbetstidsförläggning. Arbetspassen förläggs således både dag/kväll/natt; vardagar och helger.

Om dig

Du är utbildad mentalskötare alternativt har högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning inom socialpsykiatriområdet. Med engagemang, struktur och tydlighet har du ett gott bemötande och genuint intresse för att möta och bistå de boende utifrån deras individuella behov i största möjliga utsträckning. Du har förmåga att planera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån situationen och är trygg i dig själv och i din roll. Du deltar aktivt i det löpande

Ytterligare krav:
- körkortsbehörighet B med manuell växellåda
- grundläggande datorkunskaper

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Om oss

Socialpsykiatrins verksamhet i Norrtälje kommun erbjuder boende, boendestöd och daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning som behöver stöd, trygghet och gemenskap i vardagen. Verksamheten innefattar fyra gruppboenden och är en del av verksamhetsområdet BUFPH; Barn, Unga, Familj, Psykiatri och Habilitering. Verksamhetsområdet är HBTQ-certifierat sedan 2016.

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen. Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör oss unika i Sverige. Vårt innovativa och effektiva arbetssätt höjer kvaliteten och skapar mervärde för patienter, brukare, närstående och medarbetare. Detta gör oss också till en attraktiv arbetsgivare, vilket återspeglas i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Tiohundra samverkar i Norrtäljemodellen som är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts fram av socialdepartementet som en förebild att ta efter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 60-80%
Ort Norrtälje och Rimbo
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2681
Kontakt
  • Christina (Kicki) Lindh, enhetschef, 08-12326333
Facklig företrädare
  • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb