Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Heldygnsvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vår avdelning

På avdelning M79 vårdas patienter som lider av ångest, tvångssyndrom och depression och vi har 16 vårdplatser. Avdelningen har skapats tillsammans med patienterna med möjlighet att låsa sin egen dörr, tillgång till lugna rummet och många strukturerade aktiviteter. Avdelningen hör till heldygnsvårdssektionen vid Psykiatri Sydväst och är en av sju heldygnsvårdsavdelningar. 

Vårt arbetssätt

Vårt arbetssätt har sin grund i Personcentrerad vård där patienten ingår som en självklar del i teamet. Vi vill ge en riktad behandling till de patienter som vi har på avdelningen. Vi erbjuder träning enligt vårt eget träningskoncept Braining, utvecklat för att motivera patienter till ökad fysisk aktivitet. På kliniken finns idag ett omfattande träningsutbud där medarbetare leder pass och både patienterna och personal kan delta. Passen inkluderar t.ex. gympa, tabata och yoga.

Psykiatri Sydväst är en universitetsklinik med 500 anställda som erbjuder psykiatrisk vård på specialistnivå till personer 18 år och äldre. Förutom psykiatrisk behandling bedriver kliniken aktiv forskning och utbildning. Kliniken erbjuder fortbildningsmöjligheter till personal genom veckovisa lunchföreläsningar, professionsträffar med mera.

Arbetsuppgifter 

Du kommer att arbeta i team som består av patient, sjuksköterska och läkare. Vi arbetar aktivt med vårdplaner och patienters delaktighet i sin vård. Som undersköterska kommer du ha en viktig roll att tillsammans med sjuksköterskan planera, utföra och utvärdera omvårdnadsarbetet. Som undersköterska kommer du också ha möjlighet att påverka vården/behandlingen genom att genomföra riktade aktiviteter tillsammans med patienterna. 

Vi har nära samarbete med klinikens öppenvård samt vårdplanering med kommunernas socialtjänst för att kunna följa patienten på bästa sätt. Vården bedrivs både enligt HSL och LPT.  

Kvalifikationer 

Utbildad undersköterska. Inriktning och/eller erfarenhet av psykiatrisk vård är meriterande, och intresse att arbeta med patienter med psykisk ohälsa är ett krav. Intresset för fysisk aktivitet ses som meriterande.

Personliga egenskaper 

Du är en lyhörd, ansvarstagande och driven person som vill vara en del i arbetet med att bygga upp framtidens psykiatri tillsammans med oss. Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som att vara strukturerad, flexibel och lösningsorienterad är framgångsfaktorer för att lyckas med uppdraget hos oss.

Anställningsform 

Heltid, tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi erbjuder dig  

- Egen kompetensutveckling och fortbildning  

- Friskvård och friskvårdsbidrag 5000 kr/år 

- Utbildning i hot- och våldsprevention

- Fri sjukvård

Övrigt

Vi tillämpar registerkontroll för beslut om anställning.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2640
Kontakt
  • Nathalie Sjölén, +46730721530
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb