Karolinska Universitetssjukhuset

Är du undersköterska med stort intresse för reumatologi, dermatologi och njurmedicin? Brinner du för omvårdnad samtidigt som du vill vara med och driva framtidens sjukvård? Då är det kanske dig vi söker.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • ingå i ett sammansvetsat och glatt gäng med unik spetskompetens.
 • ha ett arbete som inkluderar långvariga relationer och livsuppehållande vård.
 • få en introduktionsutbildning som är anpassad efter verksamheten.
 • erbjudas en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Slutenvårdsavdelningen Reuma, Hud och Njurmedicin med huvudinriktning mot dessa specialiteter finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Slutenvården Reuma Hud Njurmedicin är ensamutövare för inneliggande vård för reumatologi i Region Stockholm och för dermatologi i hela Mellansverige. I och med det bedriver vi högspecialiserad vård, behandling och omvårdnad för patienter med ovanliga och komplexa diagnoser. På avdelningen vårdar vi även njurpatienter, där vi bedriver ett högspecialiserat uppdrag inom regionen och träffar patienter i stort behov av våra kunskaper.

Du kommer att utföra sedvanliga undersköterskeuppgifter för en akutsomatisk avdelning. Du planerar och utför omvårdnad av patienten tillsammans med ditt vårdteam. Vi arbetar i team om sjuksköterska, undersköterska och läkare där kommunikation och samarbetet inom teamet är högt värderat. Hos oss så erbjuds du även stora möjligheter till att kunna vara med och påverka samt engagera dig i verksamhetens utveckling.

Vi tillämpar provanställning 6 månader på samtliga anställningar.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för våra specialiteter och omvårdnad.
 • tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • trivs bra med att samarbeta med andra människor. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du lyssnar in, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din yrkesprofessionella roll och dess funktion i sammanhanget, samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • har lätt för att anpassa dig till föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt synsätt och
  förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.

Meriterande:

 • Erfarenhet från arbete inom akutsomatisk slutenvård och/eller erfarenhet av någon av våra specialiteter.

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning.

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@regionstockholm.se. Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2630
Kontakt
 • Omvårdnadschef: Victoria Davidsson, 0724-640327
 • Omvårdnadschef: Carina Sandqvist Olander, 073-6251913
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb