Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. IT-avdelningen ansvarar för utveckling och design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten med mål att Trafikförvaltningen blir bäst inom digitalisering. Den agila transformationen med implementering av agila arbetssätt och processer fortsätter och idag har vi ca 20 agila utvecklings- och DevOps team.

Inom Trafikförvaltningen IT bygger vi starka team som kan lita på varandra, professionellt som kollegialt. För att kunna bygga dessa team vill vi ha ledare som arbetar både med strukturer och människor. Vi har valt att placera detta ansvar inom scrum master-rollen och letar nu efter dig som vill jobba med detta hos oss.

Vår grupp Trafikinformation på sektionen Externa Tjänster utökar nu med ytterligare en scrum master och söker dig som trivs när du får andra att växa, ta ansvar och utvecklas i sitt arbete.

Om tjänsten 

Vi som jobbar med trafikinformation ansvarar för de tjänster som hanterar all information som flödar från SLs trafiknät ut till resenär: från tusentals fordon, stora infrastrukturanläggningar samt all annan information som är relevant att tillhandahålla i ett digitalt ekosystem.

Förutom det traditionella scrum master-arbetet innefattar rollen också arbete med att etablera och hjälpa team att få till en bra miljö och effektiv arbetssituation. I ansvaret ligger även metodikansvar.

Du får bland annat jobba med att:

 • Etablera och driva starka team hos Trafikförvaltningen
 • Leda workshops
 • Coacha och stötta inom det agila arbetssättet

Hos oss sker förändring och anpassning till nya krav och behov löpande, vilket innebär att du som scrum master aktivt kommer att vara med och bidra till den organisatoriska utvecklingen.

Trafikförvaltningen bygger en produktorganisation och du får vara med i förvandlingen från teknik – till värdeorienterad organisation. Här får du arbeta med modern teknik och leverans av en viktig samhällstjänst där gruppens fokus ligger i öka Trafikförvaltningens möjligheter att jobba mer datadrivet. För oss är det viktigt med tilltro och samarbete, vilket vi tänker mycket på genom att inkludera varandra, fortsätta utveckla varandra och oss själva.

Vad vi söker efter 

Vi letar efter dig som har erfarenhet kring arbete med teamdynamik, gärna i kontexten av större organisationer. Du trivs med att arbeta nära teamet i konkreta frågeställningar och du har även förmåga att arbeta i den mer teoretiska coachande delen av jobbet. Teamen på Trafikförvaltningen är små och lättrörliga och agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt.

Som scrum master för ditt team samarbetar du tätt med de övriga produktägarna och med övriga intressenter på Trafikförvaltningen. Du är van att arbeta med flera intressenter som behöver enas och leder dialoger och workshops. Vidar har du erfarenhet av att tillhandahålla och utveckla IT-tjänster med en agil leveransmodell, tex scrum eller kanban.

Du har Högskoleexamen, genomförd KY-utbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som Trafikförvaltningen bedömer likvärdiga.

Vidare har du:

 • Erfarenhet av ledande roll inom IT kopplat mot agila arbetssätt och produktutveckling
 • Erfarenhet av att arbeta med eller i olika agila processer och metoder

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med små och lättrörliga team/grupper som agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt
 • Arbetat med verktyg för planering och kommunikationsverktyg såsom Jira, Teams, Miro
 • Certifierad scrum master

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person trivs du när du får nätverka och skapa bra relationer. Du har en god självinsikt och är bra på att leda och strukturera även när det blåser lite. Att du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi kan erbjuda dig 

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. 

Huvudsaklig arbetsplats och mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Information och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Boström, 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-04-16. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsterna. Vi ser fram emot din ansökan!   

Startdatum enligt överenskommelse

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2598
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706 
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb