Psykiatricentrum Södertälje, Neuropsykiatriska enheten

Välkommen till en liten klinik med korta beslutsvägar där du kan vara med och påverka! Kliniken präglas av god arbetsmiljö med meningsfulla arbetsuppgifter, motiverade kollegor och närvarande ledarskap. Patienternas behov av jämlik vård står i centrum och vi arbetar fortlöpande med att säkerställa kvalitet och flöden.

 

Om tjänsten  

Som en av klinikens tre arbetsterapeuter arbetar du klinikövergripande, men är placerad tillsammans med dina arbetsterapeutkollegor på vår Neuropsykiatriska enhet. Du har en viktig roll i det tvärprofessionella teamarbetet samt i samverkan med andra instanser.

Som arbetsterapeut utreder och behandlar du kognitiva funktionsnedsättningar, med fokus på vardagsstruktur, levnadsvanor och aktivitetsbalans. Du deltar i utökade utredningar, främst vid neuropsykiatriska utredningar, bipolärutredningar och psykosutredningar. Du gör behovsbedömningar, provar ut och förskriver kognitiva hjälpmedel. Som arbetsterapeut kan man vid behov även bistå läkare vid bedömning av funktions- och aktivitetsförmåga, till exempel underlag till sjukintyg.

Du håller också i olika gruppinterventioner som till exempel ”Ha koll!” samt föreläser på enhetens patient- och närståendeutbildningar.

 

Vi söker  

Dig som är legitimerad arbetsterapeut och har ett starkt intresse och engagemang för patienter med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetet utgår från teamet, men ställer också höga krav på självständighet och att kunna lägga upp och genomföra arbetet på egen hand. Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att bygga förtroendefulla relationer med patienter och andra samarbetspartners. Du tycker om förändringsarbete och uppskattar rörliga strukturer. Du har också förmåga att arbeta flexibelt efter varierande behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.   

 

Om oss

På Psykiatricentrum Södertälje finns fyra öppenvårdsenheter och två heldygnsvårdsavdelningar. Öppenvården består av Utredningsenheten, Affektiva- och ångestenheten, Psykos- och äldrepsykiatriska enheten och Neuropsykiatriska enheten.

Neuropsykiatriska enheten vänder sig till patienter från 18 års ålder som har ADHD eller autismspektrumtillstånd med psykiatrisk samsjuklighet. Vi erbjuder ett multimodalt behandlingsutbud och arbetar tvärprofessionellt. På enheten arbetar vi i team med bred kompetens bestående av läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, skötare, psykologer, kurator, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. Vi erbjuder kompetensutveckling, friskvård och flextid. Vår enhet är belägen på Södertälje Sjukhus med närhet till goda kommunikationer.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, Heltid.

Arbete mån-fre 8-16.30, vi tillämpar flextid.

 

Övrigt 

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2429
Kontakt
  • Anneli Luthin, 070-4840324
Facklig företrädare
  • Kersti Sköld, Sveriges arbetsterapeuter, kersti.skold@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb