Karolinska Universitetssjukhuset, Cancerstudieenheten

Är du en sjuksköterska som vill arbeta i en koordinerande roll? Vill du vara med att forma en ny tjänst som studiekoordinator hos oss på Tema Cancer? Då ska du läsa vidare!

Vi erbjuder

 • En nyinrättad tjänst som studiekoordinator som kommer fungera som en länk mellan vård och forskning, för att på ett patientnära sätt kunna erbjuda patienten att få bli del av den forskning som finns tillgänglig.
 • Ett tätt samarbete med forskningssjuksköterskor och annan forskningsstödjande personal inom cancerstudieenheten.
 • Dig möjlighet att utforma tjänsten tillsammans med en ytterligare studiekoordinator och övrig forskningsstödjande personal.
 • En individuellt anpassad inskolning ut efter dina behov och där du kommer att få stöd av kompetenta handledare och kollegor under tiden.
 • Kontinuerlig fortbildning inom de diagnosområden som du arbetar med samt fortbildning inom kliniska prövningar.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Tema Cancer har Sveriges största studieverksamhet inom cancer och satsar nu ytterligare för att stärka upp på den patientnära forskningen. Cancerstudieenheten är en av flera enheter inom Centrum för Kliniska Cancerstudier (CKC) på Karolinska, som både finns belägen i Huddinge och Solna. Totalt arbetar ett 40-tal forskningssjuksköterskor och ca 10 forskningsundersköterskor.

På våra mottagningar pågår många provtagningsstudier och du kommer arbeta nära den kliniska mottagningsverksamheten och ansvara för att koordinera studieinklusion och studieprovtagningen som sker där. Arbetet innebär att du i nära samarbete med de läkare som träffar våra patienter och övrig personal på mottagningen för att koordinerar och informera om de studier som pågår.

Tjänsten som studiekoordinator kommer att ha sitt fokus på att koordinera studier inom bröstonkologi eller gynekologisk cancer och kommer innebära att följa patientens resa genom mottagningen för att skräddarsy hur denna på bästa sätt kan erbjudas mest lämpliga studieförfrågningar.

Arbetet som studiekoordinator är till största del administrativt och du förväntas ha en god förmåga att samarbeta, koordinera och arbeta strukturerat. Arbetsuppgifterna kan exempelvis innebära:

 • Ansvara för den övergripande studielogistiken och administrationen i de aktuella studierna i ett nära samarbete med ansvarig forskare, forskningssjuksköterska och övrig vårdpersonal.
 • Hanterar du forskningsprover och följer upp patienterna samt gör datainmatning i studiedatabaser.

På enheten har vi standardiserat arbetsrutiner för försäkra att gällande regelverk följs som styr arbetet med kliniska prövningar.

Vi söker

Vi söker dig som är sjuksköterska eller med likvärdig utbildning som har ett intresse för klinisk forskning, är strukturerad, noggrann och kvalitetsinriktad. För att fungera i rollen behöver du vara driven, ansvarstagande, flexibel samt har ett tydligt patientfokus. Du behöver ha lätt att samarbeta med olika yrkeskategorier och personalgrupper samt ha en förmåga att skapa effektiva rutiner för samarbete där det saknas.

Kvalifikationer

Krav

 • Legitimerad sjuksköterska eller likvärdig utbildning
 • Kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av cancersjukvård eller arbete med kliniska studier

 

Är du intresserad av tjänsten eller vill veta mer, kontakta Enhetschef Johanna Vernersson på 070-4507616 alternativt Johanna.vernersson@regionstockholm.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2202
Kontakt
 • Johanna Vernersson, 070-4507616
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb