Vill du göra skillnad för barn och ungdomar med psykisk ohälsa och som tillhör en av våra minoritetsgrupper? Vi söker nu en finsktalande psykolog till BUP Finska teamet, lokaliserade på BUP Kungsholmen, som tillsammans med övriga medarbetare på mottagningen vill ge patienterna en god vård.

I Stockholms län finns ca 28 000 finska barn och ungdomar 0-17 år. BUP Stockholm har i enlighet med minoritetslagstiftningen i uppdrag att tillhandahålla specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk vård för finskspråkiga barn och ungdomar och deras familjer samt familjer med finsk anknytning. Som psykolog i BUP Finska teamet är uppdraget att erbjuda ett brett bedömnings- och behandlingsutbud i enlighet med BUP Stockholms riktlinjer med en god, säker och jämlik vård som grund. 

BUP Finska teamet delar lokaler med BUP Kungsholmen och består i dagsläget en psykolog, en kurator och en specialistläkare. I BUP Finska teamet och på BUP Kungsholmen befinner du dig i ett sammanhang med bred och specialiserad kompetens. Vi är en personalgrupp på cirka 40 anställda bestående av psykologer, kuratorer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och administratörer. Vi har i nuläget tre fasta överläkare, två ST-läkare och fem sjuksköterskor i vår medicinska del. På mottagningen har vi tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete och ett bra administrativt stöd.

Arbetsuppgifter 

BUP Finska teamet söker nu en psykolog för barn- och ungdomspsykiatriskt öppenvårdsarbete i enlighet med BUPs processkartor och riktlinjer. Uppdraget innefattar finska/finskspråkiga patienter och svenska/svenskspråkiga patienter, beroende på inflöde. Arbetet är mångsidigt och innefattar inledande, akuta och fördjupade bedömningar, neuropsykiatriska utredningar och behandling. Det sker i team med övrig behandlande personal.

Som psykolog förväntas du bidra aktivt på behandlingskonferens och i vårdplanering för våra patienter. Du har goda kunskaper om barn- och ungdomspsykiatriskt arbete som du delar med dig av till övriga på mottagningen. 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad psykolog och ha mycket goda kunskaper i finska och svenska. Du som söker ska vara behörig att arbeta i Sverige. 

Det är meriterande med följande:
·       Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt utredningsarbete
·       Specialistutbildning
·       Erfarenhet av handledning av PTP-psykolog och/eller psykologkandidat
·       Erfarenhet av att ha bedömt/behandlat/utrett små barn

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, strukturerad och har ett gott omdöme. För att lyckas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 %. Deltid kan diskuteras.
Tillträde efter överenskommelse.


Övrig information 

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Finska teamet är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1679
Kontakt
  • Karin Rådberg Lundvall, enhetschef, 073-8004062
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb