Är du en erfaren chef och ledare, redo för ett inspirerande arbete där Du tillsammans med medarbetare leder Södra Stockholms Barnmorskemottagningar in i framtiden? Tveka då inte, välkommen att söka tjänsten redan idag!

Om primärvård SLSO:

Rätt vård när och där Du behöver!

Barnmorskemottagningarna i södra Stockholm tillhör verksamhetsområde Primärvård och är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Verksamheten består av 17 barnmorskemottagningar med varierande storlek geografiskt utspridda i södra Stockholmsområdet. På mottagningarna arbetar barnmorskor och läkare med uppdrag att bedriva mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning, STI och gynekologiska hälsokontroller.

Här utvecklar 110 medarbetare tillsammans med patienten hälso- och sjukvården och skapar trygghet genom fokus på respekt, integritet och tillgänglighet.

Genom den digitala plattformen ”Alltid Öppet” erbjuds vård via videomöten och chatt. Barnmorskemottagningarna ligger långt fram i digitaliseringen av kommunikationen med patienterna och alla barnmorskemottagningar i SLSO har en gemensam online-enhet.

Vi erbjuder:

Goda förutsättningar för att Du ska lyckas!

Som verksamhetschef får Du möjlighet att arbeta som chef och ledare i modellen ”Företaget i företaget”. Det innebär ett övergripande ansvar för hela resultatenheten inklusive ekonomi, personal, miljö och arbetsmiljö. Till din hjälp i ditt arbete har du verksamhetens lokala ledningsgrupp och enhetschefer.

Du kommer att ingå i en grupp tillsammans med andra verksamhetschefer i området och i ett nätverksforum med närliggande vårdgrannar. Du har ett stöd i ditt dagliga arbete och arbetar nära funktionen lokal ekonom och HR-konsult.

Som ny chef i företaget deltar Du i introduktionsprogram och erbjuds en mentor. Inom SLSO finns olika karriärvägar och vi är måna om din ledarutveckling där olika utbildningsinsatser erbjuds.

Om dig:

Du är betydelsefull!

Du har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård. Har du tidigare erfarenhet av mödrahälsovård och dess vårdavtal med dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag är det meriterande.

Som ledare ser vi gärna att Du är kommunikativ och utvecklingsorienterad. Att Du har en förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat som grund för delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och som ett led i att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare, patienter, anhöriga och närstående. Du är närvarande och engagerad. Har du tidigare arbetat med utveckling och implementering av nya arbetssätt är det ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om rollen:
En ledare i förändringen!

 • Utöva förändringsledning.
 • Vidareutveckla digitala arbetssätt såväl i det operativa arbetet som i det strategiska arbetet för SLSO.
 • Använda tillitsbaserat ledarskap och fungera som både kompass, coach och möjliggörare.
 • Vara en chef med förmåga till innovation, utveckling och samverkan i dialog.
 • Nyttja ett helhetstänk kring långsiktighet och hållbarhet.
 • Samlat ansvar för hög patientsäkerhet och god vårdkvalitet.

I Primärvården SLSO hittar Du framtiden, varmt välkommen som verksamhetschef!

Om tjänsten:

Du erbjuds en tillsvidareanställning, heltid, i din yrkesprofession och i tjänsten som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande, heltid, om tre år som därefter kan förlängas.

Välkommen med din ansökan!

Med arbetsglädje och delaktighet skapar vi tillsammans en arbetsplats som gör oss till det självklara valet för såväl patienter som medarbetare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/611
Kontakt
 • Maria Hjalmarsson, 08-12340450
Facklig företrädare
 • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
 • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
 • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
 • Carin Lhotsky, Vårdförbundet, 08-12340490
 • Ola Tellner, Vision , 08-12340481
 • Gunnar Berglund, Stockholms Läkarförening, 072-7249652
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Inapoi la locuri de munca vacante