Stab Vårdstöd och Teknik, Enhet IT utveckling Vårdinformation

Karolinska Universitetssjukhuset söker teknisk projektledare med fokus administrativa och operativa system. Vill du göra skillnad på riktigt varje dag? Då ska du läsa vidare. Hos oss får du vara med och bygga framtidens vårdsystem!

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. I detta ingår data från IT-system och MT-system som kan kombineras för att skapa insikter för produktionsplanering.

Karolinska har en stark IT-avdelning och tar nu steget mot att i partnerskap och på egen hand utveckla helt nya lösningar för vårdens digitala system som idag inte finns på marknaden. Det vi gör är unikt och kommer vara revolutionerande för utvecklingen inom hälso- och sjukvården och forskningen. Därför tar vi nu nästa steg mot ökad utvecklingsförmåga inom universitetssjukhuset för vår långsiktiga satsning. Vi har gott om erfarenhet och kunskap inom vårdens traditionella system men vi behöver bli fler som tänker nytt och som utmanar desamma. Ambition, leveransfokus och kreativitet värdesätts högt och vi behöver både bredd och spets och vi ser gärna att även talanger med mindre erfarenhet växer med oss. 

Om tjänsten

Som teknisk projektledare arbetar du från teknikstaben inom Karolinskas verksamhetsområde IT Utveckling och vårdinformation. Du arbetar i ett team och kommer få möjligheten att vara med och driva utvecklingen av våra operativa och administrativa system. Vi arbetar utifrån agila utvecklingsmodeller. Du får möjlighet att jobba i en omväxlande arbetsmiljö med hög kompetens och vara med att utveckla nya lösningar som vårdens anställda använder varje dag. Du kommer jobba nära vårdens professioner och i ett sammanhang som rör sig snabbt och med stor variation. Exempel på arbetsuppgifter du kommer jobba med är att koordinera att få på plats nya API-er för att synkronisera HR-processer mellan lönesystem och schemaläggningssystem eller ta fram krav för ett nytt system för avvikshantering. Teamet ansvarar också för livscykelhantering av system, och koordinerar uppgraderingar och liknande med leverantörer.

I rollen koordinerar du interna samt externa resurser och tar fram lösningsdesign samtidigt som du är man en spindel i nätet för att realisera lösningarna som önskas. Ofta är det en mix av interna och externa leverantörer som står för utvecklingen av den tekniska lösningen på beställning från lösningsarkitekten. I tjänsten ingår även att ta fram tekniska beställningar till leverantör.

Vi söker

Vi söker en teknisk projektledare som i samarbete med verksamheten kan använda sin tekniska förmåga för att driva fram tekniska lösningar inom området administrativa- och operativa system. Detta inkluderar system för schemaläggning av resurser, ekonomi- och inköpssystem, logistiksystem, ärendehantering och system för ledning och styrning. 

Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt såväl som i team. Du trivs när det är full fart och gillar att söka ny kunskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

  • Relevant akademisk utbildning så som civilingenjör, högskoleingenjör, systemvetare eller motsvarande kompetens och erfarenhet.
  • Goda förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Kunskap att effektivt ta fram och genomföra analyser samt kommunicera resultat på ett tydligt och strukturerat sätt anpassat till målgruppen.
  • Teknisk integrationskompetens.
  • Arbetserfarenhet från IT inom hälso- och sjukvård.

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/114
Kontakt
  • Espen Sigvartsen, 0708454218
Facklig företrädare
  • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
  • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb