Vill du vara med och utveckla framtidens FoUU för primärvården?
Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef till Akademiskt primärvårdscentrum

Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för hela primärvården i Region Stockholm. APC är en universitetssjukvårdsenhet (USV) och en viktig del i organisationen för kunskapsstyrning nationellt
och regionalt. Verksamheten bygger på en konsoliderad klinisk FoUU-verksamhet samt en
nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk
primärvårdsverksamhet.

APC är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) under ledning av närsjukvårdschef inom primärvården. Nära samverkan sker med övriga USV-enheter inom SLSO i nätverksform utifrån verksamhetsstöd forskning, utveckling och utbildning (FoUU).

Arbetsplatsen är förlagd centralt på Torsplan i Stockholm.

Om tjänsten:

Primärvården är inne i en spännande fas och dess roll i den nära vården blir alltmer central vilket förutsätter en stärkt klinisk FoUU i primärvården. Som ett resultat av detta pågår ett utvecklings- och omorganiseringsarbete inom verksamheten. Din roll som verksamhetschef är att leda och utveckla verksamheten.  Nära samverkan och kontinuerlig dialog med involverade och berörda parter på olika nivåer är centralt i arbetet och rollen som verksamhetschef och för verksamhetens och primärvårdens fortsatta utveckling.

För att stärka en god, jämlik och evidensbaserad primärvård är nära samverkan mellan APC och Karolinska Institutet samt andra universitet och högskolor, utifrån hela FoUU-uppdraget, en förutsättning.

Omfattningen av uppdraget är 100%. Tillsvidareanställning i grundprofession och ett treårigt förordnande som verksamhetschef. Du rapporterar till Närsjukvårdschef.

Om dig:

Vi söker en person med erfarenhet från primärvårdens verksamhet. Forskarutbildning är ett krav, och fortsatt aktiv forskning efter disputation är meriterande.

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper med intresse för att leda och utveckla organisationer och driva förändringsarbete. Du har erfarenhet av utbildning och omvärldsanalys. Erfarenhet av kliniskt arbete och att arbeta med flera discipliner och flera fält inom området är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till mål- och resultatorientering. God kommunikationsförmåga, lyhördhet, samt förmåga att skapa ett gott och öppet arbetsklimat med hög delaktighet är centralt för uppdraget. Vi ser också din förmåga att formulera utvecklingsbehov och strategier för verksamheten som viktig.

I Primärvården hittar Du framtiden, varmt välkommen som verksamhetschef!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6675
Kontakt
  • Maria Hjalmarsson, 08-12340450
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
  • Carin Lhotsky, Vårdförbundet , 08-12340490
  • Lena Bergqvist, SLSO’s Läkarförening, 070-3291969
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb