Södersjukhuset AB, Bilddiagnostik, Röntgenkliniken

Röntgenkliniken:

Röntgenkliniken på Södersjukhuset är en av Sveriges största radiologiska kliniker. Vi bedriver bred verksamhet, med fokus på akutverksamheten. Vår verksamhet spänner över dygnets alla timmar och vi träffar patienter i livets alla stadier, från helt nyfödda till de mest seniora. Vi stöter på friska patienter, patienter med folksjukdomar och dagligen även ovanliga och utmanande sjukdomstillstånd.

Metoder vi utför är DT, ultraljud, konventionell röntgen, intervention, MRT och nuklearmedicin. Sammanlagt utför vi omkring 130 000 undersökningar per år, med fokus på datortomografi.

Röntgenkliniken ingår i verksamhetsområde Bilddiagnostik, som är ett av sjukhusets tio verksamhetsområden. Verksamhetsområde Bilddiagnostik omfattar i sin tur tre verksamheter: klinisk fysiologi, mammografi och röntgen (inkl nuklearmedicin) där vi idag är ca 160 medarbetare. Kliniken deltar i ett flertal multidisciplinära forskningsprojekt, har en ambition att bedriva egen forskningsverksamhet och ser till att hålla sig i framkant vad gäller användningen av AI.

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder dig en bred ST-utbildning på en kollegial klinik med nära samarbeten både inom kliniken och med våra remittenter. Du exponeras för många och varierande undersökningar, vilket ger en snabb utveckling och en fyllig specialistutbildning. Vi tillämpar dubbelgranskning av specialistkompetent radiolog på alla ST-läkarutlåtanden.

Ditt första år präglas av rotationer inom våra sektioner: skelett, thorax, gastro, neuro, akut, barn, ultraljud och genomlysning. Du kommer också snabbt i kontakt med interventioner. Det första årets introduktion har till syfte att du uppnår primärjourkompetens. Utvärdering och ständig dialog sker i samråd mellan dig, din handledare, specialistkollegorna som dubbelgranskar dig, din chef och din studierektor.

Efter första årets introduktion sker fördjupade rotationer inom samtliga områden i kombination med rondträning, fler praktiska moment och regelbunden jourverksamhet. Vi erbjuder även randning inom neuroradiologi, barnradiologi och nuklearmedicin i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har regelbunden regional undervisning varje torsdagseftermiddag samt intern utbildning i form av falldiskussioner tre gånger i veckan. Kongresser och externa kurser erbjuds under utbildningen. Mot slutet av ST-tjänsten uppmuntras och möjliggörs inläsning till och skrivning av den europeiska tentamen inom radiologi (EDiR).

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid, med jourschema. Jourerna är i dagsläget utformade som jourveckor, vilka infaller var 4:e - 5:e vecka.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad läkare med genuint intresse av medicinsk radiologi. Tidigare radiologisk erfarenhet kan vara meriterande, men är ej ett krav. Vi vill att du har god förmåga att samarbeta och kommunicera. Du bör vara målinriktad, lyhörd och ansvarstagande. Kapacitet för jourarbete krävs. Vi sätter särskilt värde vid personlig lämplighet, som vi gärna ser komma fram i det personliga brevet och vid en eventuell intervju.

Information om tjänsten lämnas av:

ST-Läkarchef: Daniel Lindbom tel: 08-123 643 45

HR-partner: Karin Molander Laurén tel: 08-123 615 92

Fackliga företrädare: Läkarförbundet Jenny Carlsson tel: 08-123 635 98

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden

Välkommen med din ansökan!

Övrig information:

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll innan anställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3696
Kontakt
  • Daniel Lindbom, +46812364345
Facklig företrädare
  • Jenny Carlsson, Läkarföreningen, +46812363598
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-08-01
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb