Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? BUP Skärholmen söker en legitimerad läkare. Dina arbetsuppgifter kommer att vara omväxlande och vi ser gärna att du utvecklas hos oss.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) Skärholmen är en öppenvårdsmottagning med upptagningsområde Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö, Skärholmen och norra Botkyrka. BUP:s uppdrag är att bedöma och behandla barn och ungdomar, 0-17 år, som uppvisar medelsvåra till svåra barnpsykiatriska symtom. Variationen i symtom hos barnet och vilka faktorer som påverkar dessa är oändliga vilket innebär att arbetet är varierande och ständigt utvecklande.

På BUP Skärholmen befinner du dig i ett sammanhang med bred och specialiserad kompetens. Vi är en personalgrupp på drygt 45 anställda, bestående av specialistläkare, ST-läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Vi har även samverkanskurator som stöttar kring samarbetet med andra aktörer, exempelvis habilitering, socialtjänst och skola. Teamarbete är kärnan i vår verksamhet och vi vill att varje yrkesgrupp bidrar med sin unika kompetens. Du blir en del av den medicinska gruppen där flera specialistläkare, ST-läkare, randande läkare och sjuksköterskor ingår. Denna grupp har varje vecka medicinsk rond för avstämning kring pågående patienter samt möten för informationsutbyte inom kunskapsområdet samt utveckling av arbetssätt.

Våra lokaler ligger i Skärholmen galleria, nära goda kommunikationsmöjligheter. På mottagningen har vi tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete och ett bra administrativt stöd.

Arbetsbeskrivning

Som underläkare på enheten är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med kliniskt patientarbete såsom bedömningar, diagnostik och läkemedelsbehandlingar. Du kommer att jobba tillsammans med specialistläkare, ST-läkare, sjuksköterskor och övriga yrkeskategorier. Du får regelbunden handledning. Arbetet är förlagt till dagtid under vardagar.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad läkare, godkänd för tjänstgöring i Sverige. Vänligen bifoga examensbevis eller beslut från Socialstyrelsen. Arbetserfarenhet inom psykiatri alternativt tidigare arbete med barn och ungdomar ses som mycket meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har intresse och engagemang för barns och ungas hälsa och för att arbeta inom psykiatrin. Vi ser gärna att du är en person som utgår ifrån barnets bästa i alla delar av arbetet och att du har god förmåga att kommunicera och interagera med barn och föräldrar. Det är en fördel om du är en person som har god förmåga att strukturera ditt eget arbete och som tycker om att samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5 000 kr per år).


Anställningsform

Heltid, särskild visstidsanställning om 6 månader med möjlighet till förlängning. Deltid kan diskuteras.

Övrig information

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Skärholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50/100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3045
Kontakt
  • Elsa Ahrin, enhetschef, 070-2183892.
Facklig företrädare
  • Victor Nabseth, Läkarföreningen, victor.nabseth@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb