Vill du vara med och bidra till en affärsmässig verksamhetsstyrning för Stockholms kollektivtrafik, där du får arbeta både strategiskt och operativt? Vi söker nu dig med ett stort engagemang och intresse för ekonomi- och verksamhetsstyrning som vill arbeta med investerings- och samhällsbyggnadsprojekt.

Om rollen

Trafikförvaltningen, mer känt under namnet SL, förvaltar och utvecklar kollektivtrafiken i Stockholm för att våra resenärer ska kunna resa hållbart idag och i framtiden.

Vi söker nu en kompetent och erfaren investeringscontroller till vårt controller-team som består av 8 controllers.

Som Senior Controller har du det övergripande ansvar för att leda ekonomiprocesserna och stödjer projektchefer och projektledare med fördjupade analyser och kvalitetssäkring av såväl intern som extern rapportering.

I rollen ingår bland annat att:

 • Ansvara för framtagandet av projektens/programmens budget, kalkyler, prognoser och verksamhetsplanering.
 • Ansvara för löpande uppföljning genom analys av ekonomiskt utfall och nyckeltal samt leda arbetet med statusrapportering för program/projekt.
 • Stödja programmen/projekten med ansökan och uppföljning av betalning kopplade till finansiering från externa parter.
 • Ansvara för framtagande av investeringskalkyler och ekonomisk granskning av beslutsunderlag samt större avtal.
 • Driva verksamhetsutveckling kopplade till ekonomi- och verksamhetsstyrning samt leda utbildningsaktiviteter inom bl.a. budget, prognos och uppföljningssystem.
 • I nära samarbete med risk- och Internkontroll driva processförbättringar och ansvara för löpande rapportering inom området.

Vad vi söker efter

Vi ser att du är van att driva och leda komplext controllerarbete. Vidare arbetar du självständigt och har en god förmåga att se helheter i komplexa sammanhang men trivs samtidigt med att fördjupa dig i detaljer när det behövs.  

För att lyckas i rollen är du analytisk och initiativtagande, med en god kommunikativ förmåga. Du delar med dig av din kunskap och expertis för att uppnå önskade resultat och skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationer.

Vidare har du:

 • Akademisk examen inom företagsekonomi alt. civilingenjör med inriktning företagsekonomi
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete och därmed goda kunskaper inom business controlling, (budget/prognos, planering, uppföljning och analys) i en större organisation
 • Erfarenhet av kvalificerat controllerarbete inom samhällsbyggnad, entreprenad- eller komplexa investeringsprojekt, (>50 mkr/projekt) minst 3 år
 • Erfarenhet av och förmåga att driva utveckling och förbättring av processer
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet med särskild betoning på Excel

Det är meriterande om du även har:

 • Ledarskapserfarenhet (teamlead, projektledare etc)
 • Erfarenhet från offentlig sektor, politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete eller effektiviseringsuppdrag
 • Relevant kunskap kring K3 regelverket och komponentredovisning av tillgångar
 • Erfarenhet och god kunskap inom användning av BI system

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Wiener, tfn. 070-786 35 65. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Perwin Altun tfn 08-123 334 44. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 21 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2991
Kontakt
 • Perwin Altun, 0707863444
 • Maria Wiener, 0707863565
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb