Södersjukhuset AB, Kardiologi, Läkare

VO Kardiologi på Södersjukhuset är en av landets största kardiologiska enheter. Vi har ett i Sverige unikt uppdrag som innefattar allt från kardiologisk och medicinsk intensivvård (HIA/MIVA) till öppenvård, och däremellan intermediärvård, kardiologisk slutenvård, intervention och dagvård.

Inom VO:t bedrivs nationellt och internationellt uppmärksammad forskning samt utbildning av framför allt läkare och sjuksköterskor. Kliniken har två professorer, en lektor och flera docenter.

Vi planerar vidare för framtiden, och söker en specialistkollega för huvudsaklig placering inom koronarintervention/PCI. Arbetet erbjuder utöver en bredd av kardiologisk intervention också goda möjligheter till forskning och utveckling. Interventionsenheten har en tydlig profil mot komplex PCI med hög kompetens för bla kroniska totalocklusioner, bifurkationsingrepp och invasiv diagnostik. Vi har ett program för cirkulatoriskt stöd med hjälp av Impella och erbjuder trombektomi vid lungembolism. Vidare genomförs även behandling med alkoholablationer vid HOCM. Vi planerar att flytta in i helt nya interventionslab för såväl angio/PCI som pacemakerimplantationer under första kvartalet 2025. Det finns goda möjligheter till forskning, både avseende tid och stöd i form av forskningssjuksköterskor anställda på VO:t. Vi har stora patientvolymer och har en fantastisk kultur att kunna samla in stort antal patienter i olika studier.

Arbetsbeskrivning

Huvudsaklig placering förlagd till enheten för kardiologisk intervention med fokus på koronarangiografi och PCI. I tjänsten kan också ingå placering inom övriga delar av verksamheten, tex mottagning och HIA/vårdavdelning. Jourarbete kvällar, nätter och helger är förlagd till PCI-beredskapslinjen. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i utvecklingsarbete samt klinisk handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs att arbeta i ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Som person har du en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som andra personalkategorier. Du är flexibel och engagerad i ditt arbete. 

Kompetenskrav

Du är specialist i kardiologi och självständig PCI-operatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Särskilt viktigt för oss är: 

Ledaregenskaper, samarbets- och prioriteringsförmåga – Du har förmågan att resonera utifrån ett helhetsperspektiv och deltar aktivt i klinikens utvecklingsarbete. Du kan leda både i akuta situationer och i planeringsarbetet. Du har lätt att samarbeta med alla personalkategorier och kan prioritera utifrån resurserna.

Undervisningsintresse – Kardiologkliniken på Södersjukhuset har ett stort undervisningsansvar, både i läkarnas grund- och fortbildning, liksom för övriga personalkategorier varför du aktivt förväntas att hålla föreläsningar och seminarier samt praktisk handledning.

Mångsidig kompetens – Kardiologkliniken på Södersjukhuset har ett stort patientflöde som företrädelsevis kommer via Akutmottagningen. Förutom kunskaper inom kranskärlsintervention besitter du därför även bred kardiologisk kompetens.

Meriterande

Disputation och erfarenhet av forskning är meriterande.

Intresserad? Information om tjänsten lämnas av:

Lars Eurenius Processchef Ischemisk hjärtsjukdom/läkarchef

tel: 08-12362773

lars.eurenius@regionstockholm.se

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning.

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst

Bifoga följande bestyrkta handlingar i din ansökan:

 • Meritförteckning för läkare (blankett hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
 • Examensbevis
 • Legitimationsbevis för läkare från Socialstyrelsen 
 • Bevis på specialistkompetens från socialstyrelsen 
 • Eventuellt publikationsförteckning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2959
Kontakt
 • Lars Eurenius, 08-12362773
Facklig företrädare
 • Akil Awad/ Emma Blick-Nordqvist, Läkarföreningen, 0812363024/0812363904
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb