Nu behöver vi stärka upp med flera tekniskt sakkunniga inom signal. Vill du bli en del av en samhällsviktig verksamhet där du får jobba med de tekniska leveranserna inom våra infrastrukturprojekt?

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm. Läs mer om våra projekt här.

Om rollen

Som teknisk sakkunnig arbetar du på avdelningen Investeringsprojekt med projekt inom kollektivtrafiken med de tekniska leveranserna inom signalområdet.

I rollen ingår samarbete med olika delar av projektorganisationen, tekniska enheter hos trafikförvaltningen, leverantörer, projektörer, kommuner och andra externa intressenter. Du är med och tar fram underlag, gör utredningar och kravställare inom signalområdet.

Några exempel på spännande arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med resten av projektet, leverantör och de andra avdelningarna på trafikförvaltningen ta fram och leverera tekniska lösningar utifrån projektets beslutade omfattning
 • Tillsammans med sakkunniga från andra teknikområden utveckla framtagandet av systemdesign och tekniska val, baserat på trafikförvaltningens gemensamma processer och styrande dokument
 • Stödja arbetet att följa upp de tekniska leveranserna under hela projektets livscykel
 • Leda och representera projektet i den tekniska dialogen med leverantörer inom signal
 • Leda och representera projektet i möten med sakkunniga och intressenter på trafikförvaltningen inom signal
 • Utbilda i och informera om tekniken inom signal
 • Samordna och representera ditt sakområde signal i olika forum.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

För att trivas i rollen ser vi att du behöver kunna sträva för att komma till den bästa lösning med de befintliga förutsättningarna. Du är lösningsorienterad, systematisk och strukturerad. Utöver detta tycker du om att samarbeta, skapar goda relationer och är en god kommunikatör genom att lyssna, observera och vara mottaglig för andras kommunikation samt kan uttrycka dina egna förslag.

Krav:

 • Flera års erfarenhet av arbete inom signalsystem
 • Ett par års erfarenhet med en eller flera av följande system: Datorbaserat eller reläbaserat signalställverk, manöver-/trafikledningssystem, ombordsystem. 

Meriterande:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Ett par års erfarenhet inom utveckling och / eller integration av ett signalsystem
 • Ett par års erfarenhet med framtagande av krav av signalsystem
 • Ett par års erfarenhet att utföra och dokumentera arbetsuppgifter såsom systemvalidering/verifiering, funktionalitets tester, programmering (dataprep), framtagning av dokumentation, kravställning, granskning
 • Kunskap om livscykelhantering och förvaltningsperspektivet
 • Förståelse av systems of systems och komplexa system och deras synergier och samverkan
 • Kunskap om projekt som arbetsform
 • Förmåga att uttrycka dig på engelska när det gäller teknikfrågor med leverantörer.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Amparo Morant Estevan, tfn 070 786 19 54. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79.
Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 10 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2625
Kontakt
 • Anna Papatziamos, 0707863879
 • Amparo Morant Estevan, 0707861954
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb