Rättspsykiatri Vård Stockholm

Är du en trygg och driven sjuksköterska med siktet inställt på nya utmaningar?

Brinner du för vårdutveckling och har ett intresse för psykiatrisk vård? Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag som Sjuksköterska

Som sjuksköterska hos oss erbjuds du en central och ledande roll med varierande arbetsuppgifter. All vård och behandling är teamorienterad vilket innebär att du tillsammans med övriga professioner inom verksamheten arbetar tillsammans runt patienten för att anpassa vårdinsatserna efter varje patients individuella behov. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning i psykiatri är meriterande, annars har du goda möjligheter att specialisera dig hos oss. Meriterande är om du har erfarenhet av rättspsykiatrisk heldygnsvård och/eller kriminalvård samt arbete med psykossjukdomar.

Du är trygg i din yrkesroll, har en god arbetsledningsförmåga och kan agera flexibelt och lösningsorienterat samtidigt som du i ditt arbetssätt är strukturerad och tillämpar rådande rutiner och direktiv.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Hos oss får du en individanpassad introduktion samt mentorskap. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag. Vi är en välmående arbetsplats med god stämning, vilket bland annat syns i vår medarbetarenkät.

Rättspsykiatrin på Löwenströmska

På Löwenströmska jobbar vi efter tre fokusområden. Individuella planer, aktiva patienter samt ordning och reda.

Vi arbetar patientcentrerat och upprättar planer tillsammans med patienten. Planerna är centrala i arbetet med tydliga beskrivningar för vad patienten och all patientnära personal ska göra tillsammans för att patienten ska komma vidare i sin vårdprocess. Våra individuella planer är ett föredöme för den övriga psykiatrin. Vi strävar efter att patienten är aktiv i sin vardag och i sin vårdprocess. Det innebär att vi, utifrån patientens förutsättningar, lägger stor vikt vid såväl basal sysselsättning som påverkansinriktad verksamhet och att patientens mål med vården är centralt för att nå framgång. För att skapa en trygg och förutsägbar vårdmiljö följer vi det vi kommit överens om. Vi sparar också mycket tid och frustration genom att veta vad som gäller.

Rättspsykiatri Vård Stockholm eftersträvar att bli den första klinik i Sverige som uppfyller svensk standard för patientcentrerad vård (SS-EN 17398)

På Löwenströmska pågår ett byggprojekt för att verksamhetsanpassa lokalerna vilket inom några år kommer att ge bättre förutsättningar för ytterligare utveckling av vården.

Vår verksamhet

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela Stockholms län och har cirka 550 medarbetare fördelade på två sektioner. Kliniken har 15 vårdavdelningar och 2 öppenvårdsmottagningar. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Helix, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby.

I vårt uppdrag ingår att ta emot personer som, under påverkan av allvarlig psykisk störning, begått brott och av domstol överlämnats till vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Den rättspsykiatriska vården syftar till att genom individanpassad behandling stärka patientens förutsättningar till ett självständigt liv samt minska risken för återfall i allvarlig brottslighet. Vi har även länsövergripande ansvar för patienter från Kriminalvården som är i behov av rättspsykiatrisk vård. Läs mer om oss här

Övrigt

Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning. 

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2602
Kontakt
  • Jessika Klien Exner, +46812342147
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb