Stockholms läns sjukvårdsområde, BUP Heldygnsvårdsenhet 2

Brinner du liksom vi för att hjälpa barn och ungdomar? Kom och bli en del av vår härliga arbetsgrupp! BUP Akut och Heldygnsvård Enhet 2 söker nu en tillsvidareanställd sjuksköterska för dag- och kvällstjänstgöring. 

BUP Stockholm sektion Akut och Heldygnsvård består av en akutenhet samt tre heldygnsvårdsenheter. Merparten av verksamheten finns på Södermalm, nära Södersjukhuset, och en vårdavdelning finns på S:t Görans sjukhus på Kungsholmen.

Enhet 2 är en av heldygnsvårdsavdelningarna på Södermalm och har tio vårdplatser. Här vårdas barn och ungdomar med olika psykiska sjukdomar och tillstånd. Enheten har bland annat tillgång till kolonilott, gym, dagvård och skola. Från och med januari 2023 erbjuder enheten delvis även vård till patienter med själskadebeteende från hela landet (Nationell högspecialiserad vård, NHV) vilket omfattar ett intensivt och brett vårdprogram med ett upplägg som bland annat baseras på Dialektisk beteendeterapi (DBT).

På enheten arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer och kuratorer. Samtliga medarbetare deltar i en tio-dagars DBT-baserad grundutbildning, liksom annan kontinuerlig fortbildning och handledning. NHV kommer även bedriva metodutveckling och forskning på hög nivå, och förväntas utveckla ett nära samarbete med andra psykiatriska NHV-enheter inom och utom regionen.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienterna, leder och fördelar arbetet och har ansvar för omvårdnadsdokumentation och rapport. Du arbetar omväxlande med somatisk sjukvård (läkemedelshantering, såromläggning, kontroller med mera) och psykiatriskt behandlingsarbete som syftar till att öka patienternas färdigheter med avseende känsloreglering, relationer, medveten-närvaro och att hantera kris. Det sistnämnda kan innebära att stötta patienterna i att generalisera färdigheter i vardagliga- och kris-situationer och att nå sina långsiktiga mål.

Psykiatrin utvecklas kontinuerligt och BUP strävar hela tiden efter moderna och innovativa arbetssätt, därför är delaktighet i avdelningens kvalitets- och utvecklingsarbete en självklarhet för våra medarbetare. Det finns också goda utvecklingsmöjligheter för dig som sjuksköterska till vidareutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet från psykiatrisk vård. Har du specialistutbildning i psykiatri är det meriterande. Det är också meriterande om du har grundläggande utbildning i psykoterapi, motsvarande steg 1 KBT (kognitiv beteendeterapi) och grundutbildning i DBT och/eller intensive DBT.

Personliga egenskaper

Du ska ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp och du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt behöver anstränga sig mer.

Du är problemlösningsfokuserad, har god social kompetens och god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta, hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Vi erbjuder ett spännande arbete på en enhet under utveckling samt en DBT-baserad grundutbildning. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid (38:15) med schemalagd arbetstid dag och kväll, två helger av fem. Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Övrig information

Intervjuer hålls fortlöpande under ansökningsperioden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Heldygnsvård är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2559
Kontakt
  • Ida Frantzis, enhetschef, 070-2343502
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb