Om Sigtuna Läkarhus

Sigtuna Läkarhus tillhör SLSO, Stockholms läns sjukvårdsområde, som är en del av Region Stockholm.

Verksamheten är välfungerande. Gemensamt arbetar vi utifrån vår värdegrund, patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till samhällsnytta och skapa en verksamhet som arbetar för patientens bästa. Sigtuna läkarhus ligger på Stora Gatan som är en gågata mitt i vackra Sigtuna. Det är lätt att ta sig till husläkarmottagningen via buss, cykel eller bil.

Vi är cirka 20 medarbetare som ombesörjer primärvård för ca 6000 listade patienter. I dagsläget arbetar tre specialistläkare i allmänmedicin hos oss. Inom verksamheten erbjuder vi läkar- och distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, telefonrådgivning, diabetesmottagning, astma/KOL mottagning, äldremottagning, psykologmottagning och barnavårdscentral.

Under 2021 fick vårdcentralerna utökade krav på insatser vid mild till måttlig psykisk ohälsa för patienter i alla åldrar i syfte att genom tidiga insatser underlättar tillfrisknandet och förebygga återinsjuknande. Nu har du möjligheten att stärka upp vår mottagning och tillsammans med vår psykolog ta hand om våra patienter på bästa sätt. Vi saknar en kurator till vårt team!

Modern sjukvård kräver att vi samarbetar som välfungerande team för att säkerställa en god patientsäkerhet. Vi lägger en stor vikt på teamarbete eftersom vi vet att kvaliteten i vården ökar genom ett teambaserat omhändertagande där olika yrkeskategorier samarbetar. Teamet runt patienten ska tillsammans skapa hög tillgänglighet, tidig upptäckt av psykisk ohälsa samt erbjuda patienterna stöd till egenvård, bedömning, behandling och uppföljning.

Vi kan erbjuda dig goda arbetsvillkor, en stimulerande arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter, en trevlig stämning med mycket arbetsglädje och engagemang. Du får både ett kollegialt och professionellt stöd genom gemensam handledning tillsammans med psykologer/kuratorer från övriga vårdcentraler i vårt område. Du kan läsa mer om oss på Sigtuna läkarhus vårdcentral (regionstockholm.se)

Du har möjlighet att till viss del påverka dina egna arbetstider genom flextid och därmed din egen arbetssituation när verksamheten så tillåter. Du kan läsa mer om om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Sedvanligt arbete för kurator på en vårdcentral, vilket innebär att självständigt ta emot, bedöma och behandla ett brett spektrum av patienter med varierande diagnoser. Patienterna möter du på vårdcentralen.

I arbetsuppgifterna ingår bl. a. psykologiskt bedömnings- och behandlingsarbete av mild måttlig psykisk ohälsa, bearbetande och stödjande samtal, krisinterventioner, psykosocial rådgivning. Att arbeta med vuxna i ett psykosocialt team bestående av sjuksköterskor, kurator och läkare ingår i vårt avtal som husläkarmottagning. Du kommer även att ha en viktig roll i att delta i hälsofrämjande befolkningsinriktade insatser, vilket innebär kontinuerligt arbete med olika förbättrings- och kvalitetsområden. Vår ambition är att ge god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad kurator gärna med tidigare erfarenhet av arbete inom vårdcentral. Vi ser helst att du har KBT-inriktning men erfarenhet av andra metoder ser vi som ett plus. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat i svensk primärvård.

Anställningsform:

Vikariatsanställning från nu och till december på deltid 40%, med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetstid måndag-fredag. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid professionellt bemötande av både patienter och medarbetare. Planering och samordning är välbekanta begrepp för dig, du är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna beslut. Egenskaper som är bra att ha i den här tjänsten är lyhördhet, flexibilitet och nytänkande.

Ett gott och respektfullt bemötande av patienter, närstående och kollegor samt förmåga att dela med sig av kunskap och information är av yttersta vikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in i arbetsgruppen.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt Välkommen till Sigtuna Läkarhus!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2371
Kontakt
  • Pierre Conde, 070-214913
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb