Följer du omvärldsförändringar och kan sammanställa mycket information på ett begripligt sätt? Har du förmåga att samarbeta med experter från olika områden? Gillar du att analysera stora datamängder och bearbeta dem till användbara insikter? Vi söker dig som vill arbeta med omvärldsanalyser, resvanor och kundinsikter för att vi ska nå visionen om en attraktiv, hållbar och växande Stockholmsregion.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

Som omvärldsanalytiker på trafikförvaltningen ingår du i analyssektionen och arbetar tillsammans med medarbetare inom sektionen och med stöd av experter för att ta fram omvärldsanalyser i form av nyhetsbrev, rapporter och beslutsunderlag till såväl förvaltningschefen och ledningsgrupp som medarbetare. Vi använder ett webbaserat verktyg för omvärldsbevakning. 

Några exempel på arbetsuppgifter:

 • Driva trafikförvaltningens systematiska omvärldsanalysarbete
 • Planera, sammanställa och följa upp kundinsikter och resvanor med stöd av kundundersökningar och andra datakällor
 • Utarbeta rapporter, nyhetsbrev och beslutsunderlag
 • Leda trafikförvaltningens samverkan med forsknings -och samarbetsorganisationer. 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Ha ett naturligt intresse av att följa samhällsutvecklingen, vara van vid databearbetning- och analys och att sammanställa mycket information på ett sätt som är begripligt för olika målgrupper. Vi söker dig som är självgående, har en god administrativ förmåga samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika parter.

Krav:

 • Kandidatexamen​
 • ​​Många års erfarenhet av kvantitativ analys med olika typer av metoder, statistikverktyg, datamodeller eller inlärningsmodeller
 • ​​Mycket god förmåga att tala, skriva och förstå svenska
 • God förmåga att kommunicera på engelska. 

Det är meriterande om du har:

 • Högskoleutbildning inom beteendevetenskap, kulturgeografi, informatik, datavetenskap, statistik.​ ​
 • ​​Flera års arbetslivserfarenhet från samhällsbyggnads- eller transportbranschen​
 • Erfarenhet av att rapportera och publicera resultat och information som är intressant och läsvärd för mottagare inom olika kompetensområden
 • Erfarenhet av att följa upp och förstå resvanor genom trafikmätningar, resvaneundersökningar eller andra datakällor i syfte att beskriva reseefterfrågan eller för att följa upp mål om transporteffektivitet. 

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gabriella Nilsson, tfn 08-123 316 34 . För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74.
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 12 maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2338
Kontakt
 • Gabriella Nilsson, 08-12331634
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb