Psykiatri, Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ)

Vi söker nu dig som är legitimerad sjuksköterska och vill jobba på natten på vår nya heldygnsvårdsenhet NHV ätstörning för vuxna.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag cirka 170 anställda och kommer expandera mycket under 2024.

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ´s två heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Heldygnsvårdsavdelningarna kommer från hösten 2024 vara lokaliserade på Gamla Karolinska i Solna och det är där du kommer att arbeta, medan öppenvården finns på Södermalm i Stockholm. 

Nationell högspecialiserad heldygnsvård för vuxna kommer från hösten 2024 flytta till nya lokaler på Gamla Karolinska sjukhuset i Solna. Här kommer det bli en enhet med möjlighet att vårda patienter med svårbehandlad ätstörning. Behandlingstiden är cirka 12 veckor. Utgångspunkt för NHV är att individanpassa behandlingsupplägget och utöver fokus på ätstörningen även ta hänsyn till psykiatrisk samsjuklighet. De professioner som kommer arbeta på vårdavdelningen är sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, fysioterapeut, läkare, dietist och psykolog.

Läs gärna mer om NHV här

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatrisk och somatiskt omvårdnadsarbete.
Du arbetar i behandlingsteam med undersköterska.

Som sjuksköterska på natten förväntas du leda omvårdnadsarbetet kring våra patienter, vilket innebär att planera och utföra omvårdnadsåtgärder enligt sedvanliga rutiner för nattarbete.

Det stödjande samtalet är en viktig del i arbetsuppgifterna, samt att skapa goda förutsättningar för en god nattsömn för våra patienter.

Kvalifikationer: 
Leg. sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete och ätstörningsbehandling. 

Tidigare arbete i journalsystemet Take Care och genomförd Bergenutbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Anställningsform och arbetstider:
Tillsvidareanställning, heltid.
Arbetstiderna är 20:00-08:15, vardagar och helger.

Personliga egenskaper:
Du är trygg, ansvarsfull, självgående och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina kollegor kan utvecklas och trivas.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad Deltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2305
Kontakt
  • Nina Henriksson, enhetschef, 070-0862439
  • Anna Eliasson, bitr. enhetschef, 070-3156081
Facklig företrädare
  • Lena Elfström; vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb