Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Vill du som nyutexaminerad eller mer erfaren fysioterapeut/sjukgymnast vara med och utvecklas med oss?

Om Oss:

Habiliteringscenter Linde https://www.habilitering.se/mottagningar/hitta-mottagning/linde-vuxna/ är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till patienten och dess nätverk kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. Vi arbetar i tvärprofessionella team med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Vår mottagning ligger i Johanneshov, nära tvärbanan och tunnelbanan.

Om tjänsten:

Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss kommer du att arbeta med en stor bredd av insatser. I arbetet ingår bedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel. Du kommer även att utforma träningsprogram och hålla i träningsgrupper. Insatserna syftar till att finna strategier för att underlätta i vardagen och optimera den omgivande miljön utifrån de förutsättningar som finns. Som en del i arbetet förekommer också konsultation och kunskapsöverföring till anhöriga eller personal i patientens närmiljö. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter. Insatserna ges i första hand på mottagningen eller i patientens hem.

Vi är en arbetsgrupp med trevligt arbetsklimat och god arbetsmiljö. Vi lägger vikt vid kompetensutveckling och erbjuder en strukturerad introduktionsperiod, specifika introduktionsutbildningar, vidare fördjupad personalutbildning samt jämte det kollegiala stödet och samarbetet även tillgång till ärendehandledning. 

Hos oss får du:

  • Ett variationsrikt arbete som är uppskattat av både patienter och deras anhöriga
  • En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete som ger dig yrkesmässig utveckling - Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete
  • Kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt möjlighet att läsa vidare med stöd från arbetsgivaren
  • Fri hälso- och sjukvård
  • Generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid
  • Flexibel arbetstid
  • Extra ersättning vid föräldraledighet

Vi söker:

Du har ett stort intresse för människor, engageras av att stötta människor till ett värdefullt liv och värnar om allas lika värde. Du är intresserad av utveckling både av ditt kliniska arbete och av vårt gemensamma arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och det är meriterande men inte ett krav att du har erfarenhet av habilitering och/eller personer inom vår målgrupp liksom av förskrivningsprocessen.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2219
Kontakt
  • Lena Häll, 08-12335650
Facklig företrädare
  • Fysioterapeuterna, Thomas Airio, 070-4846052
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb