Som affärsstrateg hos oss är du drivande i att skapa de bästa förutsättningarna för våra framtida affärer och leder studiearbetet med att forma affärsinriktningen inför våra kommande upphandlingar inom trafik-, drift-, underhålls- och tjänsteområdet. Du kommer även att arbeta med strategiska utredningar kopplat till egen verksamhet.

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Om rollen

I rollen som affärsstrateg leder du studierna inför nya affärer och upphandlingar inom trafik-, drift-, underhålls- och tjänsteområdet samt säkerställer effektiva strategier för att möta våra övergripande mål. 

I detta ingår att arbeta fram och förankra affärsinriktning som säkerställer effektiva avtal. Du ansvarar även för strategiska utvärderingar av befintliga avtal och bidrar till aktiv affärsutveckling, genom god dialog med marknad och huvudsakliga intressenter. I rollen kommer du även att delta i andra strategiska utredningar inom verksamhetsansvaret för sektion Affärsutveckling.

 

Några exempel på arbetsuppgifter:

 •  Leda arbetet med studier inför kommande affärer samt strategiska utvärderingar av befintliga avtal
 • Säkerställa att det finns en helhetssyn över affären genom hela livscykeln och ansvara för studier/projekt enligt upphandlingsplanen
 • Initiera och leda dialog med marknadens aktörer och andra intressenter i syfte att skapa attraktiva avtal för alla parter
 • Leda alternativt delta i strategiskt utredningsarbete
 •  Vara föredragande i trafikförvaltningens beredande och beslutande forum kopplat till affärsmässiga frågor och förutsättningar inför kommande affärer
 • Säkerställa kontinuerlig omvärldsbevakning och analys gällande affärsmodeller och strategier för effektiva affärer och upphandlingar. 

Som affärsstrateg är du en del av avdelningen Strategisk utveckling och rapporterar till chefen för sektion Affärsutveckling.

 

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Vara affärsmässig och samverkande med förmåga att se till helheten. Du behöver även initiativ-, planerings- och samarbetsförmåga.

Krav:

 • Civilekonom, jurist, civilingenjör eller annan relevant akademisk utbildning
 • Flera års erfarenhet inom transport- eller kollektivtrafikbranschen
 • Flera års erfarenhet av arbete med strategiska upphandlingsfrågor
 • Erfarenhet av strategi-, affärs-, och verksamhetsutvecklande arbete
 • Mycket god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap inom projektledning och projektmetodik
 • Kunskap eller erfarenhet gällande offentlig sektors specifika förutsättningar inklusive politisk styrning.

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Peter Telmander, tfn 08-123 333 82. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos. tfn 08-123 336 74.
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 1:a maj. Vi ser fram emot din ansökan! 

Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten.

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2173
Kontakt
 • Peter Telmander, 08-12333382
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Amir Sokolović, Sveriges ingenjörer, 08-12333706
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb