Södersjukhuset AB, Hälsoprofession och vårdadministration , Vårdadministration

Inom verksamhetsområdet har vi samlat Södersjukhusets vårdadministrativa resurser. Vår verksamhet har uppdrag att säkerställa att sjukhusets vårdadministrativa resurser och processer nyttjas optimalt utifrån vårdverksamheternas behov. Vi är ca 200 medicinska sekreterare och vårdadministratörer, uppdelade i sex enheter. Vi arbetar med moderna verktyg och metoder inom de vårdadministrativa processerna. Vi samarbetar kring många intressanta projekt, t. ex. införande av taligenkänning och användande av AI.   

Nu söker vi en enhetschef för vårdadministration 6

Uppdrag
Som enhetschef har du ansvar för att leda, planera, utveckla och följa upp din enhets verksamhet. Du har personal-, ekonomi- och miljöansvar och är närmaste chef för ca 30 medarbetare. Du har två samordnare som stöttar dig i ditt dagliga arbete.  Du sitter med i Vårdadministrationens ledningsgrupp och kommer att arbeta mot gemensamma mål och inom olika utvecklingsområden. Enhet Vårdadministration 6 servar i första hand verksamhetsområde Kvinnosjukvård och förlossning och samt Perioperativ vård och intensivvård. 

Kvalifikationer:

Du är utbildad medicinsk sekreterare med flera års erfarenhet som chef. Du har erfarenhet av ledning inom sjukvården med verksamhet-, budget- och personalansvar, genomgått en gedigen chefs- och ledarutbildning samt har dokumenterad erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Meriterande om du även har genomgått utbildning i förändringsleding.  

Personliga egenskaper:

Tydlig och närvarande chef med stort intresse för verksamheten och dess utveckling.

Du är mål- och lösningsorienterad med förmåga att jobba proaktivt och att sätta upp gemensamma mål och riktning för verksamheten. Du har god förmåga att leda och utveckla dina medarbetare och deras arbetsuppgifter. Du har helhetssyn och kan inspirera medarbetarna och få dem att arbeta mot gemensamma mål.

Som person är du ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och är bra på att prioritera. Du är tydlig, kommunikativ och har förmåga att motivera dina medarbetare att uppnå verksamhetens mål samt ska kunna kommunicera med andra verksamheter och samarbeta med olika professioner och kollegor. Du ska också kunna hantera motgångar och konflikter som kan dyka upp. Du är en god förebild i organisationen och har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat i arbetsgruppen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande för en tid om tre år och kombineras med en tillsvidareanställning inom din profession. 

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag
  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Enligt ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1994
Kontakt
  • Chef Vårdadministration Sari Claug , 08-12362307
  • HR-partner Karin Molander Laurén, 08-12361592
Facklig företrädare
  • Vision , 08-12361000(vx)
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb