Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Flemingsberg barn

Habiliteringscenter Flemingsberg barn söker arbetsterapeut

Habiliteringscenter Flemingsberg barn är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till barn 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som intellektuellfunktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Vi arbetar i tvärprofessionella team där kurator, logoped, fysioterapeut/sjukgymnast, psykolog, specialpedagog och arbetsterapeut ingår. 

Här får du möjlighet att jobba i en mångkulturell miljö, med arbetsuppgifter som det ofta finns fler än ett rätt svar på och samtidigt få bred yrkesmässig utveckling. Vår mottagning ligger nära Flemingsbergs centrum mittemot Huddinge sjukhus.

Om tjänsten:

Just nu söker vi en ny arbetsterapeut till vår enhet.

Arbetsuppgifterna består av ett brett spektrum av arbetsterapeutiska insatser. Din roll består av att sprida kunskap till föräldrar och nätverk om stöd för att patienten ska klara sina aktiviteter i det dagliga livet. I arbetet ingår funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd, strategier kring tid, struktur och rutiner som främjar självständighet, bostadsanpassningar och råd och stöd om funktionsnedsättning. Föräldrautbildningar/kurser kring vardagsfungerande, struktur och planering ingår också i uppdraget.

Arbetet sker både individuellt mot patient/ nätverk samt i grupp.  Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter.

Om dig:  

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av arbete med barn/ungdomar eller personer med funktionsnedsättningar. Specifika kunskaper och erfarenheter av barn/ungdomar med autismspektrumdiagnos och intellektuell funktionsnedsättning är meriterande.

Du är en person som är initiativtagande, som engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. Du gillar att arbeta likväl självständigt som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet. Du är intresserad av att hålla i grupper och har god datorvana. Hos oss behöver du ha förmågan att kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 Hos oss får du:

- Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner

- Stimulerande arbetsuppgifter med stor bredd och variation

- Kollegialt stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team

- Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team

- God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt handledning

- Flexibel arbetstid

- Fri hälso- och sjukvård

- Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid        

- Extra ersättning vid föräldraledighet  

Vill du veta mer om tjänsten?  

Vänligen kontakta  

Enhetschef Michèle Migden-Holm 08 - 123 356 04

Facklig representant:

Martin Johansson

Telefon 08- 123 356 46

Mail martin.2.johansson@regionstockholm.se

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrig information:

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1536
Kontakt
  • Michèle Migden-Holm, 08-12335604
Facklig företrädare
  • Martin Johansson, 08-12335646
Publicerat 2024-03-05
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb