Psykiatri, SCÄ, Bedömning och utredning

Vi behöver bli fler och söker därför ytterligare en vårdkoordinator till vår bedömnings och utredningsenhet här på Stockholms centrum för ätstörningar.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar.
Idag har vi en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi är idag cirka 170 anställda och kommer expandera mycket under 2024. Heldygnsvårdsavdelningarna kommer under 2024-2025 att flytta till Gamla Karolinska i Solna medan öppenvården finns kvar på Södermalm i Stockholm. 

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) för patienter med svårbehandlad ätstörning, som startade 1 december 2023. SCÄ´s  heldygnsvårdsavdelningar kan ta emot NHV-patienter.

Läs gärna mer om NHV här

Vi söker dig som tillsammans med oss vill jobba som vårdkoordinator på vår bedömning och utredningsenhet. Här erbjuds du ett stimulerande arbete med goda möjligheter att påverka. 

Som vårdkoordinator är du är vårt ansikte utåt gentemot våra vårdgrannar både inom och utanför den egna organisationen. 

Arbetsuppgifter: 
Du ansvarar för remisshantering tillsammans med överläkare och arbetar konsultativt och rådgivande till andra enheter. Du sammankallar och ansvarar för samverkansmöten gällande psykiatriskt samsjuklighet för patienter samt ansvarar för bedömning och vårdplanering.

Du genomför konsultativa behandlingsinsatser med vårdgrannar och patienter/anhöriga som behandlas på andra vårdenheter tillsammans med enhetens personal. Du erbjuder även utbildning och handledning samt samordnar flödet mellan SCÄ och psykiatriska vårdavdelningar i Stockholm.

Kvalifikationer:  
Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatri och har tidigare erfarenhet av psykiatrisk vårdarbete samt arbete med ätstörningspatienter.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system och journalsystemet Take Care ses som meriterande.
Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift och behärskar det engelska språket. 

Personliga egenskaper:
Vi söker dig med ett genuint intresse för människor.
Du har förmåga att planera, strukturera, genomföra och utvärdera ditt arbete. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina kollegor kan utvecklas och trivas.  

Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och är flexibel. Du är en del av ett team och har möjlighet att bidra i förändringar genom att delta i verksamhetens löpande utvecklingsarbete. Du har förmåga att prioritera då arbetstempot ibland kan vara högt.  

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1074
Kontakt
  • Karin Persson, 070-2378001
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb