S:t Eriks Ögonsjukhus AB, Klinik 2, Vårdavdelning

Är du sjuksköterska, ögonsjuksköterska, anestesisjuksköterska, operationssjuksköterska eller ortoptist och vill utvecklas i din roll och är nyfiken på ögon? Då är du varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en arbetsmiljö med tekniska inslag. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling och det finns möjlighet att vidareutbilda sig till ögonsjuksköterska. Vi satsar på hälsofrämjande arbetsplatser med god arbetsmiljö för att du som medarbetare ska trivas. För S:t Eriks Ögonsjukhus är det viktigt att du är intresserad att driva ögonsjukvården framåt tillsammans med oss.

Om tjänsten

Vi har tjänster för både dig som är ny i din roll som sjuksköterska men även för dig som har längre erfarenhet eller är ögonsjuksköterska. Du får en individuellt anpassad inskolning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller ögonsjuksköterska.

Personliga egenskaper

Du har lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta både i team och självständigt. Som person är du noggrann, ansvarstagande och trygg i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Våra verksamheter

Vi har många spännande verksamheter där du kan få prova på nya saker och utvecklas i din roll som sjuksköterska. Läs mer om våra verksamheter nedan.

  • Ögonakten tar emot patienter med akuta synhotande tillstånd, olycksfall och andra akuta ögonbesvär som kräver snabb handläggning. Vistelsetiden för patienten är kort. Ögonakuten har öppet alla dagar mellan klockan 8 och 16. Vi arbetar i team som bemannas av optiker, undersköterskor, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistläkare samt ST-läkare. I arbetet ingår att göra en första bedömning av patienten, ögonspecifika undersökningar med hjälp av modern teknik samt telefonrådgivning. Schemalagd arbetstid med tjänstgöring var femte helg samt viss kvällstjänstgöring.

 

  • Vårdavdelningen är en mindre vårdavdelning som vårdar patienter i alla åldrar från ett år och uppåt. Vårdavdelningen har 16 slutenvårdsplatser med enkelrum för både kirurgiska och medicinska patienter. Vi har korta vårdtider, snabba flöden, låg vårdtyngd och patienterna är för det mesta självgående. I arbetet ingår att ta hand om patienterna på vårdavdelningen. Vi arbetar i team och du är aldrig ensam sjuksköterska. Viss tjänstgöring på dagkirurgiska avdelningen förekommer där patienter förbereds inför operation. Fast rullande schema med tjänstgöring dag, kväll och helg. Vi arbetar för hälsosammare scheman med färre kvällar och helger.

 

  • På retinamottagningen undersöker och behandlar vi patienter med sjukdomar i ögats bakre segment, till exempel olika sjukdomar i näthinnan eller förändringar vid diabetes och åldersförändringar i gula fläcken. I arbetet ingår bland annat förberedelse inför läkarbesök, ögonbottenfotografering, att assistera vid injektioner samt telefonrådgivning. Arbetstiderna är dagtid måndag till fredag samt en kväll och en helg var femte vecka på ögonakuten.

 

  • På mottagningen på kliniken för främre segmentet, glaukom, neurooftalmologi och ögonplastik arbetar vi i team som bemannas av optiker, undersköterskor, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, specialistläkare samt ST -läkare. I arbetet ingår bland annat förberedelse inför läkarbesök med olika tekniska undersökningar som till exempel ultraljud, biometrier, synfältsundersökningar samt olika behandlingar och telefonrådgivning. Arbetstiderna är dagtid måndag till fredag samt en helg var femte vecka på ögonakuten.

 

Övrigt

Vi tillämpar registerkontroll innan anställning.

Urval och intervjuer sker löpande.

Har du några frågor eller funderingar ber vi dig vända dig till nicolina.johansson@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Individuellt
Löneform Individuellt
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6550
Facklig företrädare
  • SACO/Läkarföreningen, -
  • Vårdförbundet, -
  • Kommunal, -
  • Yesenia Ortega Melin, SACO/Läkarföreningen, 08-12323354
  • Ingrid Campbell, Kommunal, 08-12323506
  • Malena Kvarnström, Vision, 08-12323141
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Tillbaka till lediga jobb