Karolinska Universitetssjukhuset, ME Lung- och allergisjukdomar

Vi söker nu en passionerad och erfaren forskningssköterska med klinisk kompetens. Om du är engagerad, har gedigen erfarenhet med intresse för forskning, så kan detta vara din nästa utmaning. Välkommen att bli en del av vårt team och bidra till framtidens medicinska framsteg!

Vi erbjuder

En kreativ och inspirerande miljö som alltid är intressant och ibland kravfylld. Karolinska Universitetssjukhuset är Sveriges ledande universitetssjukhus. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.

Du kommer att få möjligheter att vara med och genomföra klinisk patientnära forskning som kan förändra och förbättra det framtida omhändertagandet av patienter med lung- och allergisjukdomar.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Med anledning av att vår forskningsavdelning nu växer behöver vi rekrytera ytterligare en forskningssköterska. Vår nuvarande forskningssköterska är mycket erfaren och tillsammans med henne kommer du att ansvara för praktiskt genomförande av forskningsstudier i nära samarbete med ansvariga forskare och laborativ personal.

I Dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Information till och inkludering av forskningspersoner, vanligen patienter men ibland friska frivilliga
  • Koordinering och genomförande av undersökningar, främst lungfysiologiska undersökningar samt inhalationsprovokationer för att fastställa luftvägsreaktivitet för olika ämnen, tex metakolin och allergener
  • Genomförande av provtagning till forskning, t ex blodprover och sputum, samt koordinering av provtagning vid bronkoskopi
  • Hantering av data i databaser och studiedokument
  • Visst enklare laborativt arbete
  • Att delta i studiemöten för genomgång av forskningsresultat, i Sverige och utomlands

Vi söker

Vi söker dig som har betydande klinisk erfarenhet, gärna inom lungmedicin och/eller astma och allergi. Du är flexibel, noggrann, kvalitetsinriktad och har god organisationsförmåga. Du söker ett stort eget ansvarstagande samt uppskattar teamarbete. Du blir en viktig person i ett lagarbete inom en liten grupp som driver många och omväxlande projekt vilka bla. inkluderar samarbete med grundforskare.

Kunskap om lagar och förordningar som reglerar forskningsstudier är meriterande, liksom kunskap om GCP (Good Clinical Practice). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet sker inom en internationell forskningsmiljö är goda kunskaper i engelska en fördel, liksom god IT kompetens.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska med minst 5 års yrkeserfarenhet och goda kunskaper i svenska språket.

Meriterande: 

  • Tidigare erfarenhet av forskning och/eller utvecklingsarbete

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6116
Kontakt
  • Nikolaos Lazarinis, 0725-840741
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb