Vill du vara med och bidra till utveckling och effektivisering för Stockholms kollektivtrafik? Vi söker dig med ett stort engagemang och intresse för både redovisning, anläggningar och system. Behovet av kompetens inom investerings- och anläggningsredovisning är stort, trafikförvaltningen har anläggningar till ett anskaffningsvärde om närmare 90 miljarder och årliga investeringar uppgår till 5-6 miljarder. Du kommer tillsammans med 10 kollegor ingå i vår grupp Bokslut och rapportering inom avdelningen Verksamhetsstyrning och ekonomi (VE).

Om tjänsten

Vi söker dig som gillar att lära dig nya saker och har lusten och drivet att utveckla dina färdigheter och kunskaper inom anläggningsredovisning enligt K3. Du kommer ha ett internt kontaktnät med flera olika delar inom verksamheten och VE och kommer bland annat arbeta med:

 • Redovisning av anläggningstillgångar, delta aktivt och vara ett stöd i dialogen med verksamheten med fokus på anläggnings- och redovisningsfrågor.
 • Ansvar för anläggningsregister och hantering av anläggningsredovisning och styra och leda processer såsom aktivering, tilläggsaktivering, försäljning och utrangering.
 • I dialog med övriga ekonomer och projektledare vägleda och säkerställa korrekt komponentindelning i enlighet med K3.
 • Styra och leda processer för inventering av aktiverade anläggningar och pågående investeringsprojekt.
 • Utveckla och implementera processer och rutiner med målet att förbättra och effektivisera anläggningsredovisningen.
 • Upprätta balanskontoavstämningar i Adra för anläggningskonton.
 • Upprätta anläggningsnoter och rapportera i regionens koncernrapporteringssystem Cognos (avstämning investeringar).

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen är du som person analytisk, strukturerad och drivande. Du har en strategisk förmåga och kan se helhet och utveckling, samtidigt som du trivs med att arbeta operativt i detaljer. Vi värdesätter systemintresse då vi ser ett behov av att utveckla och effektivisera både system och rutiner kopplat till anläggningsredovisning. Du bör trivas med att arbeta i team som samarbetar för att uppnå god kvalitet men samtidigt vara bekväm med att arbeta självständigt och effektivt.

Vidare har du:

 • Akademisk examen inom ekonomi-, med fördel, inriktning redovisning
 • Goda kunskaper i Excel
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetat med olika system samt har erfarenhet som redovisningskonsult eller revisor från någon utav de större aktörerna. Du får gärna ha erfarenhet av investerings- och anläggningsredovisning enligt K3 och verksamheter med stora flöden.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Groundstroem, maria.groundstroem@regionstockholm.se. I denna rekryteringen samarbetar vi med Qsearch.  För frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Axel Berggren på axel.berggren@qsearch.se alt. 070783 96 00. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-19. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord: redovisningsekonom, anläggningar, investeringar. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4862
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet, 08-12313942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb