Tema Cancer, ME Hematologi

Är du sjuksköterska och söker efter nya utmaningar? Nu söker vi dig som brinner för att hjälpa patienter med främst akuta hematologiska sjukdomar samt eftervård av autologa stamcellstransplantationer och koagulationspatienter. 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Erbjudas en individanpassad inskolning med ett utarbetat introduktionsprogram som sträcker sig i sex veckor.
 • Ingå i ett sammansvetsat och positivt team med ett närvarande ledarskap.
 • Få ett individuellt schema med möjlighet att planera in ledighet själv.
 • Följa en kompetenstrappa för sjuksköterskor för vidareutveckling.
 • Få upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.
 • Skriver du på nytt anställningsavtal innan den 31 Augusti finns möjlighet till "sign-on-bonus" om max 20 000kr. Läs mer om villkoren här.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

På avdelningen Hematologi utreder, behandlar och följer vi patienter med hematologiska sjukdomar både med akuta och elektiva intag. På slutenvårdsavdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterska och läkare samt paramedicinare prestigelöst tillsammans med patienten i fokus. I vår nu expansiva fas söker vi nya kollegor till vårt team.

Som sjuksköterska hos oss på Hematologi avdelning kommer dina arbetsuppgifter att bestå av dagligt omhändertagande av hematologiska och allmänmedicinska patienter. Arbetet innebär mycket cytostatika och läkemedelshantering, vi har cytostatikahantering efter särskild inskolning och utbildning, arbete med omvårdnad, riskbedömningar, utredningar och uppföljningar. Du kommer även att arbeta med nutrition och aktivitet. Vi utför mycket transfusioner av blod, trombocyter och plasma, genomför provtagningar av blod, benmärg, likvor m.m. och hanterar dagligen centrala och perifera infarter. Hos oss är de viktigt med en personcentrerad vård med patienten i fokus och det är därför viktigt med ett bra teamarbete mellan våra olika kompetenser i gruppen. Tjänsten innebär arbete två av fem helger.

Vi söker 

Dig som har ett intresse för hematologi, antingen genom erfarenhet eller som groende frö. Vill ge avancerade cytostatikabehandlingar och vara med i en specialitet där de medicinska framstegen går snabbt. Vill vara en del av en verksamhet med både bredd och spets.

Du är flexibel, har förmåga att ändra din planering och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Som person ser vi att du är trygg, stabil och kan skilja på det personliga och professionella. Du är lugn i stressiga situationer och kan fokusera på rätt saker i dessa stunder. Du är positiv och följer verksamhetens beslut och riktlinjer och har lätt för att planera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och håller dig inom givna tidsramar.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Erfarenhet av hematologi
 • Arbetat som sjuksköterska i några år
 • Erfarenhet av Take Care.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande, så sök gärna redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4845
Kontakt
 • Katja Vuori, 08-12371599
Facklig företrädare
 • vårdförbundet, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-07-17
Sista ansökningsdag 2023-08-07

Tillbaka till lediga jobb