Logoped till Logopedmottagningen Skärholmen, Logopedi Södra

På Logopedi Södra är vi tillsammans ca 35 medarbetare som utreder och behandlar tal- och språkstörningar, talflytsstörningar, neurologiska tal-, språk- och sväljsvårigheter, röststörningar samt gör dyslexiutredningar. Vi bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för ökad vetenskaplighet inom alla våra diagnosområden.

Logopedi Södra tillhör SLSO (Stockholms Läns Sjukvårdsområde) och består av sex vårdvalsauktoriserade mottagningar inom Stockholms län: Logopedmottagningarna Skärholmen, Rosenlund, Gullmarsplan, Nacka Närsjukhus, Nacka Forum och Tullinge.

Vi söker nu en logoped som är intresserad av att arbeta med tal- och språkstörningar  hos barn och vuxna på vår mottagning i Skärholmen.

På Logopedmottagningen Skärholmen får du tre logopedkollegor. Vi delar lokaler med Vårdcentralen med många andra professioner.

Varje månad träffar du logopederna ifrån våra övriga mottagningar för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. Du får också möjlighet till internutbildning och verksamhetsöverskridande träffar med andra logopedmottagningar regelbundet. För att få en bra introduktion i arbetet hos oss erbjuds du mentorskap inom verksamheten och ett väl utarbetat introduktionsprogram.

Arbetsuppgifter:  

För denna tjänst är det främst aktuellt med utredning och behandling av tal- och språkstörningar hos barn men då våra mottagningar även tar emot andra patientgrupper finns möjlighet att utveckla eventuella intresseområden. Du behöver också vara öppen för att arbeta med andra diagnosområden om behov uppstår.

Du förväntas att ta gemensamt ansvar för mottagningen och dess patienter, självständigt planera och genomföra patientbesöken och därefter dokumentera relevant information i journalsystemet Take Care.

Samarbete med tolk, skolor och förskolor, patientbokningar, kassaregistrering, granskning av remisser samt deltagande i olika typer av nätverk och sedvanliga medarbetarskapsuppgifter är andra exempel på arbetsuppgifter som är förekommande i vår verksamhet.

Våra enheter tar emot studenter från KI, Enheten för logopedi, för verksamhetsintegrerat lärande, och som logoped hos oss förväntas alla med minst två års klinisk erfarenhet handleda studenter.

Anställningsform:  

Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Heltid 40 tim/vecka. Provanställning kan förekomma.

Vi har kollektivavtal och flextidsavtal. Inom Logopedi Södra uppmuntrar vi till friskvård och har friskvårdsbidrag och friskvårdstid. Som anställd inom SLSO har du även förmånen ”fri öppen sjukvård”.

Kvalifikationer:  

Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har erfarenhet av att arbeta med tal- och språkstörningar hos barn. Kompetens inom exempelvis AKK/TAKK eller andra relevanta behandlingsmetoder samt intresse- och erfarenhet av möten med flerspråkiga patienter är meriterande.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.  

Personliga egenskaper:  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vilket bland annat innebär att du är ansvarstagande och förenar självständigt arbete med god samarbetsförmåga.

Du är flexibel och har stort intresse av att arbeta med utveckling och förbättring, för att säkerställa att våra patienter ska kunna erbjudas utmärkta logopediska insatser i en väl fungerande medarbetarstyrd verksamhet.

Övrig information:  

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna. Välkommen med din ansökan!

Vid frågor kontakta Enhetschef Anita Halldin: 08-123 367 63

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skärholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4709
Kontakt
  • Sekreterare som hänvisar vidare till kontaktperson, 08-12336700
Facklig företrädare
  • Lena Lindberger, SRAT Logopeder, 08-12335133
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb