Psykiatri Södra Stockholm, Spännande och utvecklande chefsjobb

Spännande och utvecklande chefsjobb för dig som är specialist i psykiatri

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.


Just nu har vi två spännande chefsbefattningar att tillsätta. Därför söker vi dig som är, eller vill bli chef samtidigt som du får behålla den värdefulla patientkontakten.

Vi söker medicinskt ansvarig överläkare till några av våra avdelningar inom Psykiatri Södra Stockholm. Vår verksamhet är en av norra Europas största psykiatriska klinik med 222 heldygnsvårdsplatser fördelade på 12 avdelningar. Inom kliniken finns också 11 öppenvårdsmottagningar.

 

Nacka sjukhus
Hit söker vi en medicinskt ansvarig överläkare som har ansvar för tre av våra heldygnsvårds-avdelningar. Vi arbetar i tvärprofessionella team inom avdelningarna men även över avdelningsgränserna när så behövs. Därför är det en fördel att hela nio av våra 12 vårdavdelningar finns inom samma byggnad på Nacka sjukhus. På sjukhuset finns också heldygnsvårdens administrativa avdelning som är ett stöd i ditt dagliga arbete. Som medicinskt ansvarig överläkare kommer du till tre avdelning där samtliga läkartjänster är bemannade. 

Psykiatrisk avdelning Ytterö
Vår nuvarande medicinskt ansvariga överläkare går i pension och därför söker vi nu en ersättare.
Avdelningen finns i Farsta, vackert beläget med grönområden runt omkring och närhet till Farsta centrum. Det här är vår största avdelning med 35 vårdplatser och inriktningen är psykos. Vi arbetar i tvärprofessionella team med en kompetent och engagerad personalgrupp. Som medicinskt ansvarig läkare kommer du till en avdelning där samtliga läkartjänster är bemannade.


Ledningsuppdraget
Som medicinskt ansvarig överläkare hos oss har du ett övergripande medicinskt ledningsansvar för de avdelningar du arbetar på samt att du är personalansvarig chef för avdelningens läkare.

Du samarbetar med enhetschefen i ett parledarskap och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du är den som säkerställer att olika professioner samverkar och att allas kompetenser tillvaratas ändamålsenligt i syfte att utveckla och stärka vårdprocesserna inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer.


Våra förväntningar på dig

För att lyckas i din roll är du legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri, vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet från att ha arbetat som färdig specialist. Tidigare erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Som person har du en god organisations- och samarbetsförmåga, du är nyfiken, lyhörd, har ett motiverande sätt samt har en bra och tydlig kommunikation. Att arbeta utvecklingsfokuserat är naturligt för dig och du har ett stort intresse för kvalitetsfrågor.

Dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschefen samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla Psykiatri Södra Stockholms verksamhet.

Vad vi erbjuder dig

Hos oss får du en tillsvidareanställning i din grundprofession. Du får ett chefsförordnande som medicinskt ledningsansvarig överläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Vi har ett nätverk för våra medicinskt ansvariga överläkare där du träffar dina MAL-kollegor och utbyter erfarenheter och diskuterar klinikens framtid och utveckling tillsammans med verksamhetschef och chefsöverläkare. Du är en del av organisationens ledare och har då möjlighet att delta på ett flertal möten utifrån chefskapet och professionen.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell- och gruppnivå. Idag arbetar vi utefter de standardiserade vårdprocesserna, verksamheten har ständigt pågående förbättringsarbete inom olika områden vilket ger dig stora möjligheter till utveckling i din yrkesroll.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, möjlighet till löneväxling för pensionssparande, friskvårdstimme, 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag med mera. Mer om våra förmåner kan du läsa här.


Vi ser fram emot att träffa dig!

Varmt välkommen till Psykiatri Södra Stockholm!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4700
Kontakt
  • Michaela Kindberg Bassili, 08-12341034
Facklig företrädare
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070–3239230
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-07-28

Tillbaka till lediga jobb