Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektion

En ny NHV-enhet för vuxna med svåra självskadebeteenden är på väg att byggas upp och ska starta sin verksamhet i januari 2023. Den ingår i Psykiatri Nordväst som är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Nu söker vi en enhetschef för denna spännande verksamhet.

Region Stockholm har fått ett NHV-uppdrag för både BUP- och vuxenpsykiatrin för patienter med svåra självskadebeteenden, liksom för patienter med svåra ätstörningar. NHV-vården för vuxna patienter med svåra självskadebeteenden förväntas inte bara erbjuda ca 10 vårdplatser för patienter från hela landet, utan ska också bli en kunskaps- och expert centrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning, distansinsatser till patienter och anhöriga, liksom driver nyskapande utvecklingsprojekt och forskning på hög nivå. Samarbete med exempelvis KI, CPF, KCP, liksom med andra NHV-enheter som arbetar med samma patientgrupp kommer prioriteras högt.

Vi söker nu en engagerad och strukturerad enhetschef för att tillsammans med medicinskt ansvarig läkare (MAL) leda och utveckla verksamheten samt ingå i klinikens sektionsledningsgrupp med uppgift att utveckla vård innehållet inom sektionen och inom NHV-vården i regionen. I tjänsten ingår också ett chefskap för  Borderlineenheten, vars medarbetare också kommer att vara delaktiga i NHV-verksamhet i olika utsträckning. Vi samverkar med heldygnsvården vid Danderyds sjukhus och S:t Görans sjukhus, samt mellan mottagningarna på öppenvårdssektionen, liksom med andra vårdgrannar i Stockholm såsom somatiska vårdgrannar.  Vi arbetar evidensbaserat och i enlighet med SLSO:s processkartor. Många spännande utvecklings- och forskningsprojekt pågår inom kliniken.

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vårt uppdrag är att tillhandahålla psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen- och heldygnsvård till alla personer 18 år och äldre folkbokförda i Stockholms län. Vi är tillsammans ca 550 månadsanställda. Vårt mål är att erbjuda högkvalificerade behandlingar till våra patienter och samtidigt skapa en trivsam och inspirerade arbetsmiljö för våra medarbetare.

Arbetsuppgifter:
Som enhetschef är ditt övergripande ansvar att leda, följa upp och utveckla NHV-vården och dess medarbetare. Du ansvarar för NHV-enhetens ekonomi, personal, arbetsmiljö samt miljöfrågor. Det dagliga arbetet innebär en aktiv närvaro och ett levande engagemang för enheten, och i nära samarbete med enhetens biträdande enhetschef och medicinskt ansvariga läkare. Viktigt är också att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och hjälpa medarbetare att hantera ett högt tempo samtidigt som en hög kvalitet bibehålls. Vi ser också fram emot att du, som kommer att ingå i sektionens ledningsgrupp, har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor. Du rapporterar till sektionschef.

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller sjuksköterska (gärna med magisterutbildning i psykiatri). Tidigare chefserfarenhet, liksom erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård är en förutsättning. Erfarenheter av psykiatrisk öppenvård, dagsjukvård eller DBT-baserade insatser är en stor fördel.

Stor vikt läggs vid goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Vi vill att du är lyhörd, lojal och nytänkande, prestigelös och engagerad. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap, kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få en grupp att arbeta mot gemensamma mål. Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ. Speciellt viktigt är att du har förmåga att arbeta efter behandlingskoncept och hjälpa teamet att vara konsekvent och transparent i sitt agerande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tidsbegränsat förordnande som enhetschef med tillsvidareanställning i grundbefattning som sjuksköterska eller psykolog. Arbetstid måndag – fredag (40 tim/v).

Övrig information:
Vi erbjuder generösa förmåner så som exempelvis flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, fri öppen sjukvård, tjänstepension, flertalet försäkringar samt utökad semester efter 40 år.

Intervjuer genomförs löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4610
Kontakt
  • Robert Udd, 08-12338762
Facklig företrädare
  • Lena Elfström Vårdförbudnet, 0812340492
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb