Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du utbildad kemist och har några års erfarenhet av läkemedelstillverkning eller läkemedelsanalys? Radiofarmaciverksamheten på Karolinska i Solna söker nu en nyfiken kemist som vill arbeta med läkemedelstillverkning i sjukhusnära miljö. 

Vi erbjuder

Vi har en omfattande produktion och beredning av radioaktivt märkta sterila läkemedel (radiofarmaka) för användning inom klinisk patientdiagnostik (PET och SPECT), radionuklidterapi och ett flertal forskningsområden. Radiofarmaciverksamheten har dessutom fått i uppdrag att tillgodose sjukhusets behov av genterapiläkemedel.

Verksamheten finns på BioClinicum och arbetet utförs i ett av Europas största och mest avancerade radiofarmacilaboratorier. Vi är en blandning av kompetenser såsom farmaceuter, kemister och ingenjörer som tillsammans arbetar med tillverkning, beredning, kvalitetskontroll, kvalitetssäkring och service av utrustning. Sammanlagt är vi drygt 30 medarbetare. Här kan vi erbjuda en meningsfull tjänst med varierande arbetsuppgifter.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten 

Du kommer att ingå i Produktionssektionen som är den del av verksamheten som ansvarar för de dagliga leveranserna av radiofarmaka till våra kunder i och utanför Region Stockholm. Arbetsuppgifter omfattar tillverkning av radiofarmaka och arbetsmoment sker i GMP-miljö och renrumklass C.

I tjänsten kommer du även att arbeta med framtagning av rutiner, materialhantering, utrednings- förbättrings- och ändringsarbeten samt vara delaktig i metod- och processutveckling. Då efterfrågan på våra radiofarmaka är stor på morgonen startar arbetsdagen tidigt.

Tillsvidareanställning på 100%. Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Vi söker 

Vi söker dig som: 

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.

Vi är en utrustningstung verksamhet och ser därför gärna att du har ett genuint intresse för teknik och kemi samt är nyfiken och tycker om att veta hur saker fungerar i grunden.

Kvalifikationer

Krav: 

 • Universitets- eller högskoleexamen inom kemi, läkemedel, organisk, analytisk eller liknande som arbetsgivare anser relevant. 
 • Du ska kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Erfarenhet av att skriva rutiner och andra instruktioner

Meriterande:

 • Erfarenhet av att utreda avvikelser samt driva förbättringsprocesser och ändringsärenden
 • Arbete med läkemedelstillverkning och/eller synteskemi
 • Erfarenhet av att skriva rutiner och andra instruktioner på engelska 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4379
Kontakt
 • Malin Eklund, 0702759545
Facklig företrädare
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb