.

Sektionschef till Akut- och traumasektionen, VO Kirurgi, Södersjukhuset AB

Vill du vara med och utveckla verksamheten till att bli en av landets ledande inom akut- och traumakirurgisk vård, forskning och utbildning? Vi söker en chef som har stort intresse för akutkirurgi samt ledarskapsfrågor och har en mycket god förmåga att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och initiativkraft.

Tjänsten

Akut- och traumasektionen på Södersjukhuset är den sektion som ansvarar för det akutkirurgiska flödet på ett av landets absolut största akutsjukhus. Vi brinner för att implementera och utveckla den akutkirurgiska subspecialiteten samt att ständigt förbättra våra resultat. Sedan hösten 2021 har vi separerat akut och elektiv kirurgi, och vår sektion arbetar nu med att förbättra och utveckla akut- och traumakirurgin på Södersjukhuset. På kliniken finns också övre och nedre gastrointestinal-, kärl och bröstkirurgi.

I rollen som sektionschef har du ett helhetsansvar för verksamheten, ekonomi, personal och miljö och ett personalansvar för dina närmaste medarbetare ca 10 st specialistläkare. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Sektionschefen har också ett viktigt uppdrag att främja samverkan med övriga verksamhetsområden inom akutvårdsverksamheten och kommer att delta och ansvar för specifika övergripande uppdrag i syfte att utveckla.

Organisation

Verksamhetsområde Kirurgi på Södersjukhuset är en av Sveriges största kirurgiska kliniker sett till antalet patienter. Varje år passerar cirka 10 000 inneliggande patienter kliniken, de flesta av dessa akutkirurgiska. I vår verksamhet inom akut- och traumakirurgi opereras drygt 2000 patienter per år, både öppet och laparoskopiskt, såväl som endoskopiskt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är läkare med specialistkompetens inom kirurgi. Erfarenhet av chefs-/ledarskap är önskvärt.

Personliga egenskaper

Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du är trygg i din chefsroll, prestigelös och har förmåga till ett coachande ledarskap. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även besitta en god organisatorisk och administrativ förmåga och du utrycker dig väl i tal och skrift.

Vårt erbjudande

Tillsvidareanställning som överläkare alternativt specialistläkare eller biträdande överläkare, heltid samt tidsbegränsat chefskap om tre år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Som ny chef hos oss får du en genuin chefsintroduktion där du ständigt kommer att utvecklas både som chef och ledare.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Vi kännetecknas av öppen och rak kommunikation, hög kompetens och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla verksamheten genom att involvera medarbetarna i förbättringsarbete, forskning och utbildning.

Vid frågor om tjänsten kontakta tf. verksamhetsområdeschef Anneli Linne på telefon 08-123 624 94 alternativt anneli.linne@regionstockholm.se eller Tomas Karlsson, HR-partner på telefon 072-5993708. Vi önskar få din ansökan senast den 31 maj 2023! Facklig företrädare och representanter från medarbetargruppen kommer att utses inför intervjuer.

Skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar

Meritförteckning för läkare, blanketten hittar du på vår hemsida

https://www.sodersjukhuset.se/jobba-pa-sos/lakartjanst/

Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen. Ansökan med ovan nämnda dokument ska vara inkommen senast den 31 maj till följande adress: Södersjukhuset, VO Kirurgi, hiss G, plan 4, Att: Tomas Karlsson, 118 83 Stockholm, Märk ansökan med ref.nr. VO-KIR-2023-04-27

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll innan anställning.

Välkommen till oss på VO Kirurgi, Södersjukhuset!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4281
Kontakt
  • Anneli Linné, 08-12362494
  • Tomas Karlsson, 072-5993708
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb