Vi välkomnar en legitimerad läkare till vår trygga och trevliga vårdcentral, Johannes husläkarmottagning. Johannes HLM är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), den regiondrivna primärvården i Stockholm, som är en av Sveriges största vårdgivare. Sen 1990-talet har vi hjälpt människor i alla åldrar i Vasastan med BVC, läkar- och distriktssköterskemottagning samt hemsjukvård. En husläkarkollega har valt att ta sig an nya utmaningar i annan bransch och medan vi letar efter en ny specialistläkare i allmänmedicin söker vi en legitimerad läkare som är nyfiken på allmänmedicin och som vill lära sig mer hos oss under 6 månader. Är du intresserad av att uppleva medicinsk bredd i vardagen? Vill du prova på att arbeta på en riktigt trevlig arbetsplats med schyssta kollegor och bra arbetstider? Då är du den vi söker! Hör av dig med din ansökan redan idag!

På Johannes HLM har vi fokus på vård med hög kvalitet och en god arbetsmiljö för alla medarbetare. I en föränderlig vårdvärld prioriterar vi utifrån patientens behov och förändrar arbetssätt när vi ser att behovet finns. Korta beslutsvägar ger god möjlighet att påverka arbetsdagen. Vår mångårigt stabila och erfarna grupp av distriktssköterskor utgör en trygg grund för det samarbete som är så viktigt för en god vård och välmående arbetsplats. Hela mottagningens gemenskap över yrkesgränserna gör oss till en sammansvetsad grupp som tycker om att umgås både på och utanför arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter: 
- Vi erbjuder sedvanliga arbetsuppgifter för en legitimerad läkare på en modern husläkarmottagning. Det innebär omväxlande arbete med akuta och planerade besök liksom även telefonkontakter, videobesök, och andra digitala kontakter.
- Du arbetar i team med distriktssköterska kring de patienter du möter.
- I uppdraget ingår handledning 1 timme per vecka med en utsedd handledare och övrig tid ”öppen dörr” för handledning när du behöver.
- Det finns möjlighet att auskultera på vår egen BVC respektive med våra läkare och sköterskor i hemsjukvården.
- Fortbildning är viktigt. Medicinska diskussioner lyfts varje vecka på läkarmöte samt vid dagligt kollegialt utbyte.

Kvalifikationer: 
Du är legitimerad läkare med intresse för allmänmedicin och har tidigare erfarenhet av arbete inom svensk sjukvård samt vana av att arbeta i journalsystemet TakeCare. Tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral är meriterande.

Anställningsform:
Särskild visstidsanställning, 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse, men start direkt är möjligt.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt, men som uppskattar nära samarbete med andra yrkesgrupper och som tillämpar ett flexibelt arbetssätt. Du är lyhörd och noggrann samt arbetar med ett etiskt och medicinskt förhållningssätt där du känner ansvar för dina patienter och för verksamheten.

Övrig information:
Intervjuer kan komma att genomföras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3121
Kontakt
  • Marie Leifsdotter, t.f verksamhetschef, 076-1384394
Facklig företrädare
  • Maria Sjödahl, Läkarföreningen, 070-2667094
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb