Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl Neuro, ME Kardiologi

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Välkommen att söka till Medicinsk Enhet Kardiologi! Vi bedriver världsledande forskning i alla subspecialiteter inom kardiologi.

Vi erbjuder

Hos oss på Medicinsk Enhet Kardiologi kommer du att få:

 • Arbeta i en stimulerande och forskningsaktiv arbetsmiljö där du blir en del av att bedriva och utveckla högspecialiserad hjärtsjukvård. Vi bedriver världsledande forskning i alla subspecialiteter inom kardiologi.
 • Verka i nära samarbete med angränsande specialiteter då vi erbjuder hela spektrat av modern kardiovaskulär medicin och praktiserar ett multidisciplinärt teamarbete med patienter med hjärtsjukdom i fokus. 
 • Bli en del av en arbetsplats där vi är måna om varandra och prioriterar en trygg och säker arbetsmiljö högt. Vi bemöter patienter och varandra med stor respekt och mänsklig omtanke.
 • Arbeta på en enhet med ständigt fokus på utveckling som värdesätter din nyfikenhet. 

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vården med oss i Patientflödet Kranskärlsjukdom som del av Medicinsk Enhet Kardiologi. PCI verksamheten är del av vårt patientflöde och vi har ett stort interventionellt utbud inklusive avancerade kranskärlsingrepp så som CTO och rotablation.

I Solna har vi moderna lokaler med tillgång till flera hybridsalar där vi delar operationsmiljö med andra opererande enheter på sjukhuset.  I Huddinge genomförs komplexa koronarinterventioner så som CTO-PCI och inläggning av sinus coronarius Reducer Device. PCI-jour finns dygnet runt med möjlighet till ECMO-behandling vid kardiogen chock och hjärtstopp.

Det finns tillgång till de senaste modaliteterna som fysiologiskamätningar inklusive mikrovaskulärfunktion, IVUS och OCT. Vi är också snart igång med Impella-behandling. I nära samarbete med perkutanklaffinterventioner, thoraxkirurgi, THIVA och ECMO-verksamhet bedriver vi avancerad vård med mycket hög kompetens som skapar mycket inspirerande och utvecklande arbetsmiljö.

Vi eftersträvar en god integration mellan klinik och forskning. Som biträdande överläkare förväntas du att bedriva aktiv forskning. Vi stödjer deltidslösningar med kombination av kliniskt och forskningsarbete. Undervisning och utbildning har hög prioritet i vår verksamhet och ingår som en viktig del i ditt uppdrag.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision "Patienten först- tillsammans skapar vi den bästa vården."

Tjänsten är dagtid samt deltagande i vår PCI-jourlinje (Huddinge och Solna) ingår.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • är lugn och kontrollerad i stressade- eller pressade situationer samt behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker
 • har gott omdöme där du gör korrekta prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden
 • kontinuerligt underhåller din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra.
 • leder och motiverar andra och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet
 • har god förståelse för hur personer tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar samt anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

Krav:

 • svensk läkarlegitimation med specialistbevis inom kardiologi och självständig PCI-operatör
 • erfarenhet från arbete i PCI-jour linje 

Meriterande:

 • erfarenhet av kvalitetsarbete inom SCAAR
 • erfarenhet av undervisning

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:
Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna/ Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2842
Kontakt
 • Docent Linda Mellbin, Patientflödeschef , 08-12371718linda.mellbin@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Dr Juliane Jurga - Läkarföreningen, 08-12372623juliane.jurga@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Wróć do ofert pracy