Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin

Välkommen till en spännande och dynamisk arbetsplats på ett av väldens bästa sjukhus!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att:

 • Få möjlighet att lära dig mer och utvecklas gällande specifik omvårdnad kring den kritiskt sjuka patienten.
 • Individanpassad inskolning
 • Möjlighet att göra skillnad för den akut sjuka patienten varje dag.
 • Kontinuerlig utbildning inom omvårdnadsområdet
 • Generöst friskvårdsbidrag om 5000 kr

Om tjänsten

Tema Akut och Reparativ medicin fokuserar både på akutsjukvård med komplett omhändertagandet av den akut sjuka patienten och de högspecialiserade uppdragen för Karolinska.

På IMA och AVA vårdas komplexa, svårt sjuka patienter som har behov av kontinuerlig övervakning av vitala parametrar samt specifik omvårdnad. Patienterna som vårdas på IMA är kritiskt sjuka med svikt i ett eller flera organ och behov av mer avancerad övervakning med ex, artärkateter och bedside vård. På både AVA och IMA ger vi patienterna vid behov andningsstöd med non invasiv ventilation (NIV). Vi arbetar i vårdteam tillsammans med patient, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut samt övriga professioner som vid behov samverkar runt patienten. På IMA ansvarar du som undersköterska för ca 3 patienter och på AVA ca 5 patienter.  Som undersköterska hos oss ansvarar du för basal omvårdnad och är delaktig i den specifika omvårdnaden. I arbetsuppgifterna ingår kontinuerlig övervakning av vitala parametrar, mätning av vätskebalans, omläggning av sår och stomier, mobilisering och andningsträning, provtagning, EKG tagning, katetersättning, förberedelse inför olika ingrepp, trachård mm.

I tjänsten ingår helgtjänstgöring om varannan helg i snitt. Heltidsmått 37h/v. Möjlighet att jobba nätter finns. Individuell schemaplanering.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är genuint intresserad av omvårdnad och ser patienten som en självklar deltagare i teamet, det vill säga hög grad av patientdelaktighet.
 • Är ansvarstagande och ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.
 • Håller dig uppdaterad och tar del av information och riktlinjer som finns tillgängliga
 • Är flexibel i relation till den kritiskt sjuka patientens behov. 
 • För att trivas hos oss behöver du även kunna planera, prioritera och agera på ett självständigt sätt men även vara kapabel till att ändra inriktning i takt med att målen omformuleras. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2 500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1 350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning.
 • Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård.

Meriterande: 

 • Specialistutbildning inom akutsjukvård

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning.

Vi söker personer både för tillsvidare anställning samt vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Då vi ibland vårdar minderåriga patienter kommer vi göra utdrag ur belastningsregistret som ett led i rekryteringsprocessen.

Om du har tekniska problem med att skicka in dina betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning så vill vi att du först fullföljer din ansökan i rekryteringsverktyget. Därefter är du välkommen att skicka dina betyg via e-post till rekrytering.karolinska@regionstockholm.se. Glöm inte att skriva ditt för och efternamn samt referensnumret på den tjänst som du sökt. Sedan kommer du att få hjälp med att lägga in betygen i din ansökan. Notera att du behöver skicka in dina betyg till mailadressen innan sista ansökningsdag. Inkommer dina betyg efter sista ansökningsdag så kommer vi inte kunna lägga in dina betyg i din ansökan och därmed kommer din ansökan att bedömas som ofullständig.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/5
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2745
Kontakt
 • Johanna Helge, 08-58589368
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Wróć do ofert pracy