Södersjukhuset AB, Kirurgi, Administration

Medicinsk sekreterare, VO-Kirurgi

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 7500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

VO Kirurgi, med nästan 400 anställda, innefattar fyra vårdavdelningar, en operationsavdelning samt en kirurg­ och en bröstmottagning. Vi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, utbildning och forskning, men också implementering av ny kunskap är kärnuppdrag. Vi är på en spännande förändringsresa med visionen att "Tillsammans ge den bästa vården och skapa den bästa arbetsplatsen".

Arbetsuppgifter

Som medicinsk sekreterare/vårdadministratör är du en viktig del av verksamheten och arbetar i nära samarbete med bland annat läkare, omvårdnadspersonal och medicinska sekreterare. Du kommer även att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter som journaldokumentation,
kassahantering, mottagning av patienter i reception, remisshantering och DRG-registrering i journalsystemet TakeCare. Du kommer att arbeta för öppenvården.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Gedigen introduktion - anpassad utifrån dina behov. Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt gruppträning på vårt eget Hälsoteam.
För oss är det viktigt med ett hälsofrämjande förhållningssätt. Kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar. En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap. Distansarbete - Möjlighet till distansarbete enligt kollektivavtal när du blivit lite varm i kläderna. 

Kvalifikationer

Dokumenterad utbildning till medicinsk sekreterare/vårdadministratör. Säker användare av TakeCare och Officepaketet. Mycket goda kunskaper i svenska språket och i medicinsk terminologi. Erfarenhet av journal- och remisshantering samt erfarenhet av DRG-klassificering/-kodning.

Meriterande

Genomförd grundkurs i sjukdomsklassificering för medicinska sekreterare.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där det är viktigt att du är flexibel, självständig och inte rädd för att ta egna initiativ.

Du fattar beslut med patienten i fokus och med stort ansvar. Du har gott omdöme och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du drivs av utvecklings- och förbättringsarbete. Du har ett gott bemötande gentemot kollegor. Ditt sätt för teamet och verksamheten framåt mot gemensamma mål.

Kontakt vid frågor om tjänsten

Sari Claug, Vårdadministrativ chef
Mail: sari.claug@regionstockholm.se

Visions fackexpedition
Tel: 08-123 610 00 (växel)

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2660
Facklig företrädare
  • Visios fackexpedition, 08-12361000(växeln)
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-15

Tillbaka till lediga jobb