Nu söker vi dig som vill göra ST-block hos oss på Internmedicin, en spännande och lärorik arbetsplats med goda möjligheter till utveckling!

Södersjukhuset har en av norra Europas största akutmottagningar och 25-30 patienter per dygn läggs in akut på internmedicin. Hos oss skaffar du dig snabbt en bred erfarenhet genom vår stora volym av patienter med skiftande tillstånd. Här vårdas, utreds och behandlas patienter som har någon av våra vanligaste internmedicinska folksjukdomar, men under din ST hinner du även se många ovanliga sjukdomar. Kliniken är indelad i tre sektioner:

 • Akut internmedicin, neurologi
 • Endokrinologi, hematologi
 • Gastroenterologi, allergologi, lungmedicin

Verksamhetsområdet består av sex vårdavdelningar varav en neurologisk avdelning, en medicinmottagning inklusive dagvårdsverksamhet samt ett endoskopiskt centrum. Verksamhetsområdet har ett betydande uppdrag inom undervisning och forskning och har under flera år fått mycket goda omdömen från våra studenter.

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete i team med stort eget ansvar under handledning av kompetenta och engagerade kollegor. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och ser gärna ett långsiktigt samarbete.

Eftersom vårt största uppdrag är den akuta slutenvården utbildar vi i första hand internmedicinare och dubbelspecialister med internmedicin som grund. Våra patienter kommer med symtom som behöver utredas vilket kräver en bred bas att arbeta från. 

Vi har nu ett block i allmän internmedicin och ett dubbelblock i internmedicin och neurologi lediga. 

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare, kopia av legitimationsbevis ska bifogas i ansökan

 • Erfarenhet som legitimerad läkare eller ännu hellre ST-läkare på internmedicinsk klinik på akut- eller universitetssjukhus är meriterande.

 • Erfarenhet och/eller intresse för undervisning och forskning är meriterande

 • Erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete är meriterande

Personliga egenskaper

 • Empatisk och med förmåga att bemöta patienter, anhöriga och medarbetare med respekt

 • Flexibel och noggrann för att kunna möta ständiga förändringar i verksamheten och göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete

 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift

 • Välutvecklad samarbetsförmåga

Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för ämnesområdet internmedicin och kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är centralt belägna på Södermalm med närhet till både buss, tunnelbana och pendeltåg. Utöver detta har vi en fantastisk utsikt från sjukhuset med närliggande fina promenadstråk som löper längs med vattnet. Vi på SÖS har vårt eget Hälsoteam med professioner som hälsopedagoger, ergonomer och fysioterapeuter. Personalgymmet erbjuder ett brett utbud av styrketräning och träningspass helt kostnadsfritt och det finns möjlighet till en friskvårdstimme i veckan. Årligen kan du använda ditt friskvårdbidrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vänligen notera att intervjuer kommer att genomföras löpande under annonseringsperioden och att tjänsten därmed kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2532
Kontakt
 • Jessica Svefors, 08-12363157
Facklig företrädare
 • Nina Nirvén, SACO, 08-12363085
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb