Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Öppenvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Beskrivning 

Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande roll som vårdenhetschef på vårt ADHD-program, en av våra öppenvårdsmottagningar inom Psykiatri Sydväst. 
Under hösten fick enheten ett uppdaterat uppdrag efter att dåvarande ADHD, autism och dövpsykiatriska programmet delades upp i två program, nuvarande ADHD-programmet och nyöppnade Neuropsykiatriska och dövpsykiatriska programmet. Idag är därför ADHD-programmets uppdrag främst att erbjuda specialistpsykiatrisk behandling till patienter med diagnosen ADHD.  
Enheten är fortfarande under uppbyggnad utifrån det uppdaterade uppdraget och det finns stora möjligheter att vara med och utveckla arbetssätt och enheten. Vid sidan av det kontinuerliga arbetet med metodutveckling för patientgrupperna finns ett stort fokus på att bygga ett starkt team. Det pågår ett arbeta för att få tillgång till mer lokalyta och när väl det är på plats kommer det finnas större möjligheter att bygga upp ett starkt team med nuvarande medarbetare och med möjligheter att rekrytera ytterligare kollegor. 

  
Arbetsuppgifter 

Du som vårdenhetschef ska leda och organisera arbetet för enhetens medarbetare. Ni ska tillsammans verka för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument för behandling och utredning ligger till grund för den vård som erbjuds. Din uppgift blir att tillvarata medarbetares kompetens och stödja utveckling på enheten. Du ansvarar också för arbetsmiljö, patientsäkerhet, ekonomi samt miljö- och kvalitetsarbete. 
Tillsammans med läkarchef och enhetens medicinskt ansvarige läkare kommunicerar du vision, mål, värderingar och resultat inom den egna verksamheten så att medarbetarna ges förutsättningar att utföra sitt arbete. Nyckelpersoner i vårdutvecklingen är också klinikens processägare. Som vårdenhetschef är du direkt underställd sektionschef och ingår i öppenvårdssektionens ledningsgrupp.  
Detta innebär att du samarbetar mer flera kompetenser inom olika nivåer i verksamheten och det är viktigt att du känner igen dig i och tror på att det är tillsammans som vi kan erbjuda den bästa psykiatriska vården för patienter och skapa förutsättningar för att attrahera och värna medarbetare. Det innebär att du förväntas ta ansvar för din del av verksamheten men också ha ett stort driv och öppenhet för att samarbeta inom öppenvårdens sektionsledning och över sektionsgränser; enhets- liksom verksamhetsövergripande samverkan blir därför en viktig del av arbetet.  

  
Anställningsform 

Tillsvidare, heltid. Du anställs i din grundprofession och får ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetschef.  

  
Kvalifikationer 

Vi söker dig med erfarenhet av att leda psykiatrisk vårdverksamhet samt erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. Du har relevant utbildning vilket innebär legitimationsyrke inom vårdsektorn alt. högskoleutbildning inom ett vårdyrke. Kunskap om – och intresse för – de specifika patientgruppernas behov är starkt meriterande liksom intresse för och erfarenhet av förändringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
  
Personliga egenskaper  
Du är intresserad av ADHD samt av att utveckla ditt ledarskap, är mål- och samarbetsinriktad, trygg i din ledarstil och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har en strategisk förmåga i kombination med en stark vilja att engagera, leda och utveckla medarbetare. Vi värdesätter förmågan hos dig som chef att skapa ett öppet arbetsklimat, som utgör grund för delaktighet, engagemang och samarbete.  


  
Övrigt

En av Psykiatri Sydvästs målsättningar är stimulerande arbetsmiljö och lysande ledarskap i en hållbar miljö. Vi erbjuder därför en introduktion anpassad efter dina tidigare erfarenheter, deltagande i SLSOs internutbildningar, mentorskap och deltagande i Psykiatri Sydväst Leader academy. Hos oss vill vi att du ska få möjlighet att utvecklas både som chef och ledare.  
  
Välkommen in med din ansökan! Intervjuer sker löpande. 
  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2468
Kontakt
  • Matti Dahl, 0723-341078
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel (Akademikerförbundet SSR), 08-12340487
  • Liisa Holtay (Psykologförbundet), 08-12340484
  • Lena Elfström (Vårdförbundet), 08-12340492
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb