Södersjukhuset AB, Kirurgi, Gastroenheten

Beskrivning

Vill du ha ett spännande uppdrag som enhetsledare tillsammans med vår nuvarande enhetsledare Josefin?

Avdelning 67, Gastroenheten är en kirurgisk vårdavdelning. Här vårdar vi patienter som genomgått kolorektal kirurgiska ingrepp samt större bråckoperationer. Som sjuksköterska hos oss får du bred kompetens inom kirurgisk omvårdnad då vi utför avancerad bukkirurgi samt cancerkirurgi.

Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan de olika yrkesgrupperna där vi har patienten och anhöriga i fokus. Avdelningen leds av coachande och närvarande omvårdnadsledare, enhetsledare och vårdenhetschef. Vi har också support av stomisjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor, dietister samt kurator från Kirurgmottagningen.

För oss är det viktigt att man trivs och har kul på jobbet, därför är det viktigt för oss att du är en positiv och ansvarstagande kollega som har nära till skratt.

Enhetsledaren är en operativ arbetsledare för omvårdnadspersonalen och arbetar på uppdrag av vårdenhetschef. Arbetstiden fördelas 50% som enhetsledare och 50% som sjuksköterska i kliniskt arbete. Som enhetsledare sköter du den dagliga driften och flödet på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Du har tillsammans med övrig enhetsledare särskilt ansvar för att planera introduktioner och att coacha nyanställda i det kliniska arbetet. Du bistår vårdenhetschef och omvårdnadsledare med implementering av nya arbetssätt och metoder utifrån vårdutvecklings-, kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Medverka till att skriftliga rutiner/arbetsbeskrivningar utarbetas och respekteras. Medverka till att vårdprogram utarbetas och att de efterlevs. Samverka med övriga inom verksamhetsområdet, till exempel omvårdnadsledare, enhetsledare och verksamhetsutvecklare. I samråd med vårdenhetschef fullfölja ytterligare arbetsuppgifter som kan förekomma samt vid behov ersätta vårdenhetschefen vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer

Du är Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av kirurgisk omvårdnad och minst 3 års erfarenhet som sjuksköterska. Magisterutbildning och tidigare erfarenhet från liknande uppdrag är meriterande.
Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper, är lugn och stabil, är välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

38,25 tim/vecka, 100%

Grund anställning som sjuksköterska med ett två-årigt uppdrag som enhetsledare som förlängs i samråd med vårdenhetschefen. 

Vi erbjuder 

  • Ett teambaserat arbetssätt i med patientcentrerad vård 
  • En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap
  • Kompetensutveckling, dels via vår 1 åriga introduktionsprogram men även fördjupning
  • En möjlighet att påverka arbetet på avdelningen
  • På avdelningen finns en universitetssjuksköterskor som stöttar utvecklingen
  • Regelbundna reflektionstillfällen då vi värdesätter alla medarbetares psykiska välmående
  • Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt gruppträning på vårt eget Hälsoteam. För oss är det viktigt med ett hälsofrämjande förhållningssätt 
  • Individuell schemaläggning

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2402
Kontakt
  • Tina Pettersson, 08-12362338
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 070-4843310
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb