Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med den kärlsjuka patienten inom vår kärlkirurgiska öppenvårdsverksamhet.   

Kärlkirurgi omfattar sjukdomar och skador i kroppens alla artärer och vener, utom de i hjärta och hjärna. I vår verksamhet möter Du patienter som ska genomgå eller har genomgått ingrepp för cirkulationsstörningar i benen, förträngningar i halspulsådern och bråck på kroppspulsådern. Du står för information och kontinuitet samt säkerställer patientens delaktighet och inflytande i sin vård.  Då vi delar det akuta kärlkirurgiska flödet i Stockholm med Karolinska universitetssjukhuset ser varannan vecka, en s.k. jourvecka med subakut inflöde som balanseras inom den elektiva mottagningen. Detta kräver att du har lätt för att omfördela hur dagen ska se ut utifrån jourflödet. 

Vi har möjlighet till gratis friskvård i fina träningslokaler. Södersjukhuset erbjuder även en trevlig personalmatsal, uppskattade after works och anordnar löpande andra sociala arrangemang.   

Med ett gemensamt synsätt, där allt som görs på Södersjukhuset genomsyras av vår värdegrund, vill vi utgöra ett självklart vårdalternativ, både nu och i framtiden.
VO Kirurgi är en så kallad universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) där vård, forskning och utbildning, men också implementering av ny kunskap, är kärnuppdrag.   

Hos oss får du en individuellt utformad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet. 

Arbetsuppgifter

Du informerar och förbereder patienten inför kommande steg i utredning och /eller behandling. Du medverkar vid läkarmottagning och assisterar vid olika undersökningar, du har även egna mottagningsbesök av olika karaktär samt uppföljande telefonmottagningar. En viktig arbetsuppgift är att ge råd och stöd till patienten och dess närstående. Mycket digitalt arbete ingår i tjänsten i systemen TakeCare, 1177, Alltid Öppet och Orbit liksom rådgivning och bedömning via telefon via systemet TeleQ. En stor del av arbetet är mycket patientnära med mätningar av olika ankel och tåtryck, avancerade bedömningar och omläggningar av sår. Att arbeta med preventiv hälsobefrämjande information är en viktig arbetsuppgift i tjänsten. Vi har även en sjuksköterskeledd ultraljudsmottagning för våra bukaortapatienter.

Kvalifikationer

  • Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av kirurgisk, kärlkirurgisk omvårdnad, sårvård
  • Du behärskar svenska i språk och skrift och du talar mycket god engelska
  • Du behärskar IT-systemen Orbit, TakeCare, Outlook, TeleQ, 1177, Alltid öppet

Personliga egenskaper

Du är intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm.  Du förenar självständigt arbete med god förmåga att samarbeta. 

Vi är mycket positiva till att du är intresserad av vidareutbildning och forskning. Vi lägger stor vikt vid att utveckla vår verksamhet genom våra medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår därför att arbeta med förbättringar från idé till genomförande.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Anställningsform

Heltid 40 timmar per vecka dagtid. Vi går igenom ansökningar och kallar till intervju löpande varför tjänsten kan komma tillsättas innan sista annonseringsdatum Då vi ibland vårdar patienter under myndighetsålder tillämpar vi registerkontroll före beslut om anställning 

Information om tjänsten lämnas av: 

Vårdenhetschef Regina Karlsson

regina.karlsson@regionstockholm.se

Tel: 08-123 623 43 

Vi ser fram emot din ansökan!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fakta om Södersjukhuset och VO Kirurgi

Södersjukhuset - ett akutsjukhus i storstadsmiljö

Södersjukhuset är ett akutsjukhus med cirka 5 000 medarbetare. Vi har Nordens största akutmottagning och Sveriges största förlossningsklinik med drygt 6 500 barnafödslar årligen. Till sjukhuset söker ungefär 100 000 patienter varje år för att få akut hjälp med alltifrån benbrott till hjärtinfarkter och ungefär hälften av dessa läggs in på någon av sjukhusets avdelningar. Sachsska Barnsjukhusets akutmottagning tar emot cirka 18 000 besök per år. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning.

Verksamhetsområde Kirurgi är ett av Södersjukhusets största verksamhetsområden, uppdelat i fem sektioner: akut- och trauma-, bröst-, kärl-, samt övre- och nedre GI Kirurgi. Inom verksamhetsområdet bedrivs både bred kirurgisk sjukvård och högspecialiserad kirurgi. Operationsavdelningen är bemannad dygnet runt och omkring 70 procent av patienterna är akutfall.

Verksamhetsområdet har operationsavdelning, del i dagkirurgisk avdelning, fyra vårdavdelningar, endoskopisk dagvård, och två mottagningar. Delar av akutvården handhas av akutmottagningens akutläkare.

Verksamheten omsätter cirka 400 mkr och har 360 medarbetare 9 vårdenhetschefer, 1 administrativ chef samt 6 sektionschefer. Inom alla sektioner har verksamheten såväl stor bredd som djup. I samverkan med KI:s institution vid SÖS finns flera FoUU-tjänster. Utbildningsverksamheten är stor och välfungerande och verksamheten ligger i framkant på flera områden inom forskning och verksamhetsutveckling. Upptagningsområdet består av cirka 600 000 invånare, för kärlkirurgin cirka 900 000.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 h/v
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2358
Kontakt
  • Regina Karlsson, 0724688519
Facklig företrädare
  • Charlotta Nilsson Vårdförbundet, 072-5993908
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb