Medicinsk Enhet Intensivvård och Thoraxoperation

Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra. Är du specialist inom anestesi och intensivvård som vill vara med och leda den mest avancerade vården in i framtiden? Nu söker vi en sektionschef till Högspecialiserad smärtvård!

Vi erbjuder

För dig som lockas av utmaningen i det komplexa med avancerad högspecialiserad smärtvård erbjuder vi nu möjligheteten att vara en del i att leda vårt team framåt. Ett omväxlande, stimulerande och utvecklande ledningsuppdrag i en verksamhet som ingår i Sveriges största intensivvårdsorganisation.

Hos oss får möjlighet att tillsammans med vårdenhetschef driva den högspecialiserade smärtvården framåt, och utnyttja möjligheterna det att vara del av en stor intensivavdelning kan ge i en verksamhet som håller hög kvalitet, med integrerad forskning och utbildning. Du erbjuds möjlighet att vara med och utveckla en verksamhet med mycket positiv potential där tillit, arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete på vårdgolvet liksom i vår ledningsgrupp.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Medicinsk enhet Intensivvård och Thoraxoperation är en av tre medicinska enheter inom Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) på Karolinska Universitetssjukhuset. Inom enheten ingår Sveriges största intensivvårdsorganisation (CIVA, NIVA, THIVA och IVA Huddinge), Thoraxoperation samt Högspecialiserad smärtvård där vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra.

Till Högspecialiserad smärtvård söker vi nu en sektionschef. Sektionen bedriver högspecialiserad smärtvård inom slutenvård i Solna och Huddinge samt har en öppenvårdsverksamhet i Solna.

Som sektionschef har du på uppdrag av verksamhetschef ett sammanhållet ansvar för den vård som bedrivs på sektionen tillsammans med ansvar för integration av vård, forskning, utbildning, medarbetare och ekonomi. Du ansvarar för verksamhetens resultat och leder sektionen tillsammans med vårdenhetschef. Du är förstalinjechef för de läkare som är anställda på sektionen. Som sektionschef ingår du i den medicinska enhetens ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschef. Viss klinisk tjänstgöring ingår i uppdraget.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Skapar engagemang och delaktighet.
 • ser helheten och tar strategiskt hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut
 • Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar sin inriktning när målen ändrar sig.
 • arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra i dag, vår mission om att Vara bäst på det svåra och Ta ansvar för våra gemensamma resurser samt våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i anestesi och intensivvård

Meriterande:

 • Mångårig erfarenhet inom specialiteten
 • Tidigare erfarenhet av att framgångsrikt leda och inspirera andra
 • Erfarenhet av forskning och undervisning
 • Disputerad

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2223
Kontakt
 • Håkon Haugaa, Verksamhetschef, 08-12374442,hakon.haugaa@regionstockholm.se
 • Madeleine Carlsson, Verksamhetschefsassistent, 08-12380955,madeleine.carlsson@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, Mitua Mehra, mitua.mehra@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, Niklas Grevfors, niklas.grevfors@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb