Beroendecentrum Stockholm, Metadonsektionen, Rosenlundsmottagningen

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Arbetsplatsen
Rosenlundsmottagningen ligger centralt på Södermalm och är en öppenvårdsmottagning som behandlar och rehabiliterar patienter med opioidberoende (LARO). Vi erbjuder utredningar, farmakologisk behandling, psykologisk behandling, gruppbehandling och närståendeutbildning.  På mottagningen arbetar sjuksköterskor, skötare, läkare, psykologer, arbetsterapeut samt medicinsk sekreterare. Vi arbetar med personcentrarad vård och behandlingsarbetet innebär en nära samverkan med övrig hälso- och sjukvård, socialtjänst och kriminalvård. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1.

Vår enhetschef har valt att går vidare till annat utökat uppdrag inom sektionen. Vi söker därför hennes efterträdare som tillsammans med ett välfungerande team av medarbetare vill fortsätta att utveckla LARO-vården och tillsammans sträva efter att ge våra patienter bästa möjliga vård.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för att leda och organisera det löpande arbetet, samt tillvarata medarbetarnas kompetens och uppmuntra till deras utveckling. Enhetschefen ansvarar för vårdkvalitén för patienter, patientsäkerhet, arbetsmiljö och personal samt utveckling och förbättring av verksamheten.

Inom Beroendecentrum Stockholm ger vi dig stora möjligheter att utvecklas i ditt ledarskap. Vi har ett brett utbud av olika ledarskapsutbildningar och erbjuder även dig som chef att delta i chefsnätverksgrupper. Vi erbjuder olika förmåner som flexibel arbetstid, fri sjukvård i öppenvård och friskvård.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på grundbefattning med tre års heltidsförordnande som enhetschef. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som har högskoleutbildning inom hälso – och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Om du har arbetat som chef inom hälso- och sjukvård ses det som meriterande. Vi ser med fördel att du har god kunskap om psykiatrisk vård och beroendevård.

Personliga egenskaper
Vi söker efter en enhetschef med stort engagemang för patientgruppen och som lever upp till vår värdegrund om patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Som person ser vi att du är tydlig och strukturerad. Du ska kunna leda, utveckla och engagera dina medarbetare, både individuellt och som grupp. Du drivs av ett kvalitetstänk och har en förmåga att genomföra arbetet inom satta ramar. Du vill tillsammans med dina medarbetare skapa en god och hälsofrämjande arbetsplats där medarbetarna utvecklas, mår bra och därmed kan erbjuda patienterna vård av bästa kvalitet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid nyanställning.

Vi kommer att intervjua kontinuerligt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2088
Kontakt
  • Lisa Herrman, Sektionschef , 08-12347177
  • Ulrika Dahl, Bitr. sektionschef , 08-12347116
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet , 08-12340484
  • Lena Elfström, Vårdförbundet , 08-12340490
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb