Varje dag reser närmare 800 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken i Stockholm. Höga krav på en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik innebär höga krav på IT. IT-avdelningen ansvarar för utveckling och design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten med mål att Trafikförvaltningen blir bäst inom digitalisering. Den agila transformationen med implementering av agila arbetssätt och processer fortsätter och idag har vi ca 20 agila utvecklings- och DevOps team. Vi arbetar med den senaste tekniken där cloud-baserade tjänster är en central del för nya biljettsystem, digitala kanaler som appar och sl.se, integrationsplattformen, Big Data-lösning och digitala stödsystem till moderna fordon.

Vill du vara med och skapa möjlighet att fatta datadrivna beslut för SL? Beslut som i slutändan ger 800 000 personer som reser med oss varje dag en bättre resa.

Häng då med på vår resa! Vi söker en produktägare till två av våra agila team inom Data & Analysområdet.

Om tjänsten 

Som produktägare har du en viktig roll i vår nya IT- och teknikorganisation och möjliggörandet för Trafikförvaltningens digitalisering. Genom att använda och kombinera data effektivare kan vi tex lära oss mer om våra resenärer, deras sätt att resa och erbjuda smartare tjänster samt att aktivt verka för en grön omställning inom Trafikförvaltningen.

Det finns ett flertal produkter och tjänster inom information och data där du samspelar med andra produktägare för vidareutveckling av tjänster och förmågor.

Hos oss sker förändring och anpassning till nya krav och behov löpande, vilket innebär att du som produktägare aktivt kommer vara med och bidra till den organisatoriska utvecklingen.

Du får bland annat jobba med:

 • Produktvision, roadmap och backlogghantering
 • Analys och prioritering av behov till aspekter som kapacitet, timing, förvaltning och effektmål
 • Att säkerställa att teamet har utrymme i planeringen för vidmakthållande, t.ex. förbättring, change, incident och problem hantering
 • Avtalsförvaltning och leverantörssamverkan för ingående avtal
 • Budget och ekonomisk uppföljning för produktområdet. Här ingår att hjälpa till att estimera framtida leveranser till stöd för beslut, samt upprätta preliminära hållpunkter för utvecklingen

Trafikförvaltningen bygger en produktorganisation och du får vara med i förvandlingen från teknik till värdeorienterad organisation. Här får du arbeta med modern teknik och leverans av en viktig samhällstjänst där gruppens fokus ligger i öka Trafikförvaltningens möjligheter att jobba mer datadrivet. För oss är det viktigt med tilltro och samarbete, vilket vi tänker mycket på genom att inkludera varandra, fortsätta utveckla varandra och oss själva.

Vad vi söker efter 

Nu söker vi Dig som har arbetat flera år som produktägare och som tidigare varit ansvarig för en produkt eller tagit fram en produktvision, strategi och roadmap. I den här rollen kommer du dessutom arbeta aktivt med att driva det strategiska utvecklingsarbetet för de produkter och tjänster som ingår i ansvarsområdet.

Som produktägare för ditt team samarbetar du tätt med de övriga produktägarna och med övriga intressenter på trafikförvaltningen. Vidare har du erfarenhet från roller där du haft flera intressenter som behöver enas, och du är van att leda dialoger och workshops. Du har även erfarenhet av att tillhandahålla och utveckla IT-tjänster med en agil leveransmodell, tex scrum eller kanban och är van att coacha team som utvecklar och förvaltar IT-lösningar. 

Vidare förväntar vi oss att du även har stor erfarenhet och kunskap om förändringsledning och kommer bidra i att utveckla en djup förståelse för nuvarande och framtida behov av data hos våra intressenter.

Du har Universitets-/högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och som Trafikförvaltningen bedömer likvärdiga.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat med små och lättrörliga team/grupper som agerar i en större komplex miljö både tekniskt såväl som organisatoriskt
 • Arbetat med verktyg för planering och kommunikationsverktyg såsom Jira, Teams, Miro
 • Certifierad produktägare

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du utvecklingsinriktad och resultatorienterad, och ser möjligheter i förändring och utveckling. Du är duktig på att bygga relationer och har ett coachande förhållningssätt. Att du är en god kommunikatör som inspirerar och får med dig andra ser vi som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-146866 eller Anki Snis, 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. 

Sista ansökningsdag är 2023-03-27. Då vi intervjuar löpande ber vi dig inte vänta med att söka tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan!   

Startdatum enligt överenskommelse

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2043
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, 08-6863706 
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb