Habilitering och Hälsa, Habiliteringscenter Södertälje barn

Om oss:

Habiliteringscenter Södertälje Barn är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder ger insatser till barn 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som rörelsenedsättning, intellektuellfunktionsnedsättning och autism. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Enheten består av 15 medarbetare fördelade på två team. Vi delar också lokaler och samarbetar med Habiliteringscenter Södertälje Vuxen. Vår mottagning ligger i Södertälje centrum, precis vid pendeltåg och bussar. 

Om tjänsten:

Som fysioterapeut/sjukgymnast kommer du att arbeta med patienter inom en stor variation av diagnoser och funktionsnedsättningar till exempel cerebral pares, muskelsjukdomar, kromosomavvikelser, autismspektrumdiagnos och intellektuell funktionsnedsättning. I arbetet ingår motoriska bedömningar, kartläggning, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel samt behandling, individuellt och i grupp.

Vi arbetar i tvärprofessionella team som riktar sig till våra olika målgrupper. Du kommer att ingå i teamet som främst arbetar med patienter med rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning tillsammans med arbetsterapeut, kurator, specialpedagog, logoped och psykolog. Teamet ses regelbundet för planering och prioritering av insatser.

Du kommer att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk för att få en samsyn kring insatser och delaktighet. Dina behandlingar syftar till att stödja barnet i dess motoriska utveckling för att ge största möjliga självständighet samt optimera den omgivande miljön utifrån de förutsättningar som finns. Kunskapsöverföring till närstående och personal i barnets närmiljö är även en viktig del av arbetet för att stärka barnets möjligheter till delaktighet.

Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med förskola, skola, vårdgrannar och andra verksamheter. Du kommer att möta barnet inte bara på habiliteringscentret utan även i hemmet och på förskola eller skola.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av habilitering och/eller vår målgrupp är meriterande. Specialist inom exempelvis pediatrik är meriterande.

Du är lyhörd och drivs av att hitta olika lösningar för de individer som du möter. Då de flesta insatser ges individuellt är det viktigt att du känner dig trygg i din profession och har förmågan att självständigt driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du behöver vara flexibel och samtidigt ha en god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete, då arbetet består av varierande arbetsuppgifter, mycket dokumentation och en stor del av ditt arbete innebär frihet under ansvar. Du är även intresserad av utvecklingsarbete, både av ditt kliniska arbete och av vårt gemensamma arbete på enheten.

Hos oss är en kollegialt lärande och en god samarbetsförmåga extra viktigt då vi har ett nära samarbete med olika yrkeskategorier på enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor:

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.  Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du:

- Flexibel arbetstid

- Fri hälso- och sjukvård

- Friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

- Extra ersättning vid föräldraledighet

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Om du vill veta mer, kontakta gärna:

Enhetschef Caroline Thurgren 08-123 357 10

Mail: caroline.thurgren@regionstockholm.se

Sjukgymnast Linda Eriksson 08-123 357 12

Mail: linda.ma.eriksson@regionstockholm.se

Växel: 08-123 357 00

Facklig representant:

Aina Blom, SACO 070-763 01 29

Övrigt:

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.  

​Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1779
Kontakt
  • Caroline Thurgren, 08-12335710
Facklig företrädare
  • Aina Blom, SACO , 070-7630129
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb