Karolinska Universitetssjukhuset, ME Barnradiologi

Är du en engagerad röntgensjuksköterska med god kompetens inom MR som vill vara med utveckla och leda vår verksamhet inom ME Barnradiologi? Nu söker vi dig som vill vara med och påverka hur vi tillsammans ska arbeta för att skapa bästa möjliga vård för de barn som besöker oss.

Vi erbjuder

Barnradiologin vid Karolinska Universitetssjukhuset har sin verksamhet både i Solna och Huddinge. Vi använder oss av den senaste teknologin och vårt uppdrag är inriktat mot högspecialiserad barnradiologisk diagnostik inklusive forskning. Vi tar emot barn och ungdomar mellan 0–18 år. Kompetensutveckling och vidareutbildning är något vi värderar högt och vårt mål är att ligga i framkant och vara ledande inom vårt yrke. För att du ska växa i din roll kan vi erbjuda dig olika typer av kurser och utbildningar inom ditt område och utifrån din individuella utvecklingsplan.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och våra medarbetarerbjudanden och förmåner.

Om tjänsten

Nu har jag lämnat mitt uppdrag som enhetsledare inom MR för att gå vidare som omvårdnadschef inom ME Barnradiologi därför söker vi en ny medarbetare till vårt team. Vi söker dig med ledarskapsförmåga och god kompetens inom MR. Tjänsten är ett uppdrag, utöver grundanställning som röntgensjuksköterska inom MR, på 1–3 år enligt överenskommelse. En del av din arbetstid som enhetsledare avsätts för kliniskt arbete, men i uppdraget ingår framförallt att leda och fördela det dagliga arbetet. Du får även möjlighet att arbeta med projekt och samarbeta med andra aktörer inom sjukhuset.

I rollen som enhetsledare ansvarar du bland annat för att:

 • Utifrån den dagliga bemanningen planera och fördela resurserna, tillsammans med omvårdnadschef, så att patientflödet fungerar optimalt.
 • Vara den drivande kraften så att resurserna används på ett så optimalt sätt som möjligt för att tillmötesgå verksamhetens produktionskrav.
 • Vara kontaktperson gentemot andra verksamheter i samband med MR-undersökningar såsom narkospersonal, dagvården och andra vårdenheter.
 • Arbeta tillsammans med ansvarig radiolog, MR-fysiker och andra utvecklingssjuksköterskor för att kontinuerligt optimera och uppgradera protokoll, metodbok, lathundar med mera.
 • Planera, leda och samordna möten.
 • Tillsammans med andra aktörer medverka till att forskningsprojekt bedrivs.

Dagtjänstgöring med eventuell kvällstjänstgöring.

Vi söker

Vi söker dig som har en fallenhet för att möta barn på barns vis. Du trivs i en verksamhet där vi hjälper varandra för att nå gemensamma mål och du har lätt för att samarbeta inom det interprofessionella teamet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Vidare ser du helheten, tar hänsyn till det större perspektivet och bidrar till verksamhetens utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbete. Dessutom tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad röntgensjuksköterska med hög kompetens inom MR.
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom MR.

Meriterande:

 • Intresse och erfarenhet av att arbeta med barn.
 • God klinisk erfarenhet av att leda och handleda andra.
 • Magisterexamen inom MR.
 • Handledarutbildning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1496
Kontakt
 • Gabriella Lewis, gabriella.lewis@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb