Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Antalet multisjuka äldre med behov av akutsjukhusets resurser förväntas öka under de närmaste åren och Karolinska Universitetssjukhuset gör nu ytterligare satsningar för multisjuka äldre. Därför söker vi nu två specialistläkare till medicinsk enhet (ME) Åldrande.

Vi erbjuder

Vår enhet består av cirka 300 medarbetare inom två sektioner: Den åldrande hjärnan och Den multisjuka äldre. Slutenvården bedrivs i Huddinge och öppenvården bedrivs både i Solna och Huddinge. Medicinsk Enhet Åldrande har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset. Här kan du läsa mer om ME Åldrande.

Vården på ME Åldrande är avancerad och drar nytta av sjukhusets alla resurser. Vi utvecklar samarbeten med flera andra kliniker för att optimera patienterna innan återgången till hemmet. Sammantaget är bredden av patientfall och vårdinsatser enastående. Vårt ME har en av de största forsknings och utvecklings (FoUU)-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har även i uppdrag att utveckla och bedriva forskning inom högspecialiserad akutsjukhusgeriatrik som möter patienternas behov och vi arbetar även här tillsammans med andra specialiteter för att tillgodose detta.

Hos oss erbjuds våra läkare regelbundna utbildningar, fallpresentation, infektionsronder och i förekommande fall läkemedelsinformation.

Självklart kan du även ta del av Karolinska Universitetssjukhusets generella förmåner.

Om tjänsten

Vi söker nu två specialistläkare till vår verksamhet. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering i Huddinge. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Vi söker

Vi söker dig som har ett engagemang för att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas. Du brinner för att förbättra vårdprocesser och för samarbete med andra professioner och medicinska specialiteter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat och har mod att agera efter din egen övertygelse. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Du arbetar bra med andra människor och förhåller dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Kvalifikationer

Krav:
Legitimerad läkare med specialistbevis i geriatrik eller internmedicin.

Meriterande:
Forskningsintresse eller pågående forskning.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1459
Kontakt
  • Alexandre Bonnard, 072-2542578
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, Wilse Novaes, wilse.novaes@karolinska.regionstockholm.se
  • Läkarföreningen, Francisco Anderson-Anez, francisco.anderson-anez@regionstockholm.se
Publicerat 2023-02-10
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Wróć do ofert pracy